Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – NFC East

Az NFC Easttel folytatjuk A leggyengébb láncszem című sorozatunkat, ahol minden csapat esetében megvizsgáljuk, hogy min bukhat el a menetelés, mi az amiben bízhatnak a csapat szurkolói és hol vannak még borús fellegek a roster körül. 

Dallas Cowboys

A leggyengébb láncszem: Mike McCarthy

153-101-2-es karriermérleg, tavaly 12-5-ös szezon a Cowboys élén és mégis vele kezdődik a lista. McCarthy egy életművész, aki valahogy mindig kifog magának egy csapatot, ahol van egy top 10-es irányító és összességében nem túl erős a csoport, aztán jönnek a jónak tűnő eredmények. Pedig sok hozzáadott értéke nincs, már azon túl, hogy legalább azt nem rontja el, ami jól működik, például nem váltotta le az érkezése után az OC Kellen Moore-t.

Mike McCarthy: Nem én voltam a probléma

Minden másban messze átlag alatti. Az idő menedzselését egyáltalán nem érti, rendre rossz döntést hoz a nem egyértelmű helyzeteknél, sőt, igazából már az egyértelmű esetekbe is beletörik a bicskája. Azt nem lehet kívülről megmondani, hogy a szervezet munkájára mekkora hatása van, a háttérben tényleg hasznos munkát végez-e, de a meccsnapokon egyértelműen a koordinátorai viszik a prímet és jó esély van arra, hogy a 2022-es idény végén már nem ő lesz a Cowboys főedzője.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Miben lehet bízni?

Mondanám azt, hogy kivágják a szezon közben, de ahhoz nagyon rosszul kellene teljesítenie a csapatnak, így ez nyilván nem egy jó megoldás. Az is lehetőség, hogy megfogadja azt, amit annak idején bekamuzott a cowboysos állásinterjún és tényleg modernizálja a felfogását, illetve képzi magát, de munkanélküliként nem tette meg, akkor miért pont most tenné? Így nagyjából annyi maradt, hogy Moore és Dan Quinn hozza a szokásos magas szintet, Dak Prescott élete szezonját produkálja, az Eaglesnél pedig a földbe áll a Jalen Hurts projekt, mert jelenleg csak azért a Cowboys hajszállal a csoport favoritja, mert Prescottot sokkal jobb irányítónak gondolja mindenki, mint bárki mást a csoportban.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Hol kezdjem? Az elit támadófalból már csak ketten maradtak, a védőfalból egyedül DeMarcus Lawrence képvisel top szintet, a többiek közül senki nem férne bele a legtöbb csapat kezdőjébe, Trevon Diggs pedig a 11 INT-je ellenére sem volt egy jó corner, és mi lesz akkor, ha az 1016 engedett yard és öt TD mellé csak három-négy INT párosul? A csapat tele van lyukakkal, amelyek közül bármelyik halálos lehet: a futás elleni védelmen, az időzített bomba CB-soron és a több sebből vérző támadófalon is elmehet a szezon.

New York Giants

A leggyengébb láncszem: Back7

A Giants egy meglepően konzisztens csapat, legalábbis nem lehet azt mondani, hogy vannak kiugróan gyenge egységek (cserébe viszont erősek sincsenek, szinte minden olyan gyenge közepes). A corner-sorban ott van Adoree’ Jackson, aki nagyon jó kis játékos, Xavier McKinney is átlagon felüli safety, plusz egészségesen a linebacker Blake Martinez is jól játszott 2020-ban. Vannak tehet jó játékosok a hátsó hetesben, ugyanakkor összességében nem néz ki jól a dolog: Jackson mellett a kezdő corner jelenleg Maurice Canady és a 2020-as draftolatlan Jarren Williams, McKinney párja a negyedik körös újonc Dane Belton lehet, míg a másik kezdő linebacker az a Tae Crowder, aki tavaly a legrosszabb értékelést kapta az összes linebacker közül a PFF-től.

A leggyengébb láncszem

Miben lehet bízni?

A rendszerben és a védőfalban. Ha az offense nem lesz annyira homály, mint tavaly, akkor kevesebbet lesznek a védők a pályán, így kevésbé lesz látványos a féloldalasság. Emellett a másodéves Ojularival és az újonc Thibodeaux-val, illetve belülről indulva Leonard Williamsszel egy elég ütős pass rush lehet, ami tovább segítheti a coverage játékosok dolgát. Nem lesz elit védelem New Yorkban, de van esély rá, hogy nem ezen fog múlni az idény.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A Cowboyst leszámítva a csoport összes csapatánál problémát jelenthet az irányító, és nincs ez másképp a Giantsben sem. Daniel Jones ugyan sikeresen felépült a súlyos nyaksérüléséből, de nem ez volt a fő oka annak, hogy nem hívták le az ötödik éves opcióját. Brian Daboll persze tehet csodát vele, de jó esély van arra, hogy jövőre már nem lesz a csapatnál a korábbi első körös QB.

Philadelphia Eagles

A leggyengébb láncszem: Safety-sor

Végignézve a rosteren ez az Eagles már egy Dak Prescottal is abszolút Super Bowl esélyes lenne. A támadósor nagyon jól néz ki az AJ Brown cserével, és bár Jalen Hurts egyelőre lutri, de nem ő jelenti a legnagyobb problémát, hanem a safety-sor. Anthony Harrisnek volt All-Pro közeli szezonja még Minnesotában, az Eaglesben viszont legjobb esetben is átlag alatti, míg mellette Jaquiski Tartt, Marcus Epps és K’Von Wallace küzd a kezdőért. Nem ez a liga legrosszabb egysége, de bottom 10-es (a linebacker-sor sem sokkal jobb, de mivel kisebb hozzáadott értékük van, így az kevésbé probléma).

Miben lehet bízni?

Epps mutatott pozitív jeleket és Tartt is képes korrekt játékra, de Wallace egyelőre csak a speciális egységben tudott kitűnni. Ha Harris két év után visszatalál a korábbi formájához, akkor az Epps-Tart duóval nem lesz óriási céltábla a hátsó sor, de nagyjából ennyi, utánpótlás és potenciális fiatal safetyk nincsenek a rosteren.

Az Eagles leigazolta az NFC-döntő egyik negatív hősét

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Hurts már tavaly sem volt borzasztó és egy a jelenleginél rosszabb csapattal sikerült bejutni a rájátszásba. Annyit már mindenképp mutatott, hogy low end kezdőként helye legyen a ligában, ami egy ennyire jó kerettel már önmagában elég lehet a rájátszásra ebben a gyenge NFC-ben. Ellenben egyértelműen javulnia kell ahhoz, hogy a csapat Super Bowlról álmodozhasson, a Bucs ellen bemutatott 53,5 százalékos passzpontosság, 258 yard, egy TD, két INT és 10 százalékos (öt darab) turnovert érő passz édeskevés. Hurts tehát nem tipikus leggyengébb láncszem, mert a padlója elég magasan van ahhoz, hogy az elvárt szintet hozza vele az Eagles, a kérdés inkább az, hogy a breakout benne van-e?

Washington Commanders

A leggyengébb láncszem: Carson Wentz

Washingtonban látják, ahogy csak úgy terjed Carson Wentz önbizalma a játékosok között, ami már ott sántít, hogy annak nem lehet önbizalma, aki behisztizve cserét követel egy csere QB draftolása miatt. Az idei holtszezon legnagyobb ostobasága volt pickeket áldozni azért a Wentzért, akit két év alatt két csapatból utáltak ki a borzalmas játéka és hozzáállása miatt, miközben még 28 millió dollárt ki is kell fizetni neki.

Az Eagles korábbi 1/2-esének egyszer megszaladt a keze karrierje során egy brutálisan jó csapatban, de ennyi, pont annyira jó irányító, mint Jarred Goff. Legjobb esetben most megtudjuk, mire lett volna képes a csapat akkor, ha nem sérül meg Ryan Fitzpatrick tavaly. Ami viszont valószínűbb, hogy a szezon első fele után már vagy Taylor Heinicke-t, vagy Sam Howellt fogja a kezdőbe követelni mindenki.

A leggyengébb láncszem

Miben lehet bízni?

Wentzből még annak a Frank Reich-nak sem sikerült kihozni az állatot, aki eleve naggyá tette, így nem igazán látom, hogy a Coltsénál jóval gyengébb edzői gárdával és rendszerrel rendelkező Commandersben Wentz megtáltosodna. Ami reális megoldás lehet, hogy Sam Howell átmegy Jalen Hurtsbe, és miután Wentzet lecserélik (lesérül), relatíve megmenti a szezont és legalább azt eléri, hogy a Washington is belássa, jobb lesz 2023-ban 27 millió dollárt spórolva Wentz nélkül.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A linebacker-sor nem az igazi és vannak itt-ott gyengébb elemek, de összességében elég jól néz ki a roster. Viszont tavaly is ez volt, de mégis sikerült szinte minden téren alulmúlni a várakozásokat, ami egyértelműen az edzői stáb sara. Persze nem egyszerű úgy nagyot alkotni, hogy a tulaj ellen eljárást indítottak, mert egy kuplerájt csinált a franchise-ból és meglopta az NFL-t, az sem segít, hogy néhány edző szerint a Kapitólium ostroma túl van dramatizálva, de tény, hogy Ron Rivera egyelőre mindezekkel együtt sem igazolja a kinevezésekor belé vetett bizalmat.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!