Connect with us

Minden ami NFL

A legtöbbet fejlődő egységek a tavalyi évhez képest

Egy egész franchise sorsát nehéz egy holtszezonról a másikra megváltoztatni. Azonban ha egy kifejezetten gyenge pontot legalább közepes, vagy akár ténylegesen erős egységgé tudsz formálni a csapaton belül, akkor nagyot léphetsz előre. Úgyhogy most megnézzük melyikek a legtöbbet fejlődő egységek a tavalyi évhez képest. 

Bengals támadófal

Aki követte a holtszezont, annak nem lehet túl nagy meglepetés, hogy a Bengals támadófalával kezdjük a felsorolást. Cincinnatiben megállapították, hogy mi a legnagyobb problémájuk (mondjuk nem kellett hozzá különösebb éles látás), és rá is feküdtek ennek orvoslására. Nem az volt a cél, hogy egyből egy elit falat hozzanak létre, hanem az, hogy ne okozzon az OL kikerülhetetlen, halálos problémát az offense számára, és vállalható mértékben épségben tartsák a felbecsülhetetlen ékkövüket, Joe Burrow-t.

Legtöbbet fejlődő egységek – Bengals OL

Eddig igazából egy stabilnak mondható pont volt a falban, ez pedig a bal oldali tackle Jonah Williams. Most pedig három poszton is upgrade-eltek. Három gyenge játékost cseréltek le három minimum átlagosra, Collins személyében egyértelműen átlagon felülire.

  • Center: Trey Hopkins (60,5 PFF pass block grade 2021-ben) vs. Ted Karras (76,5)
  • Jobb oldali guard: Hakeem Adeniji (36,1) vs. Alex Cappa (67,5)
  • Jobb oldali tackle: Riley Reiff (58,4) és Isaiah Prince (39,7) vs. La’el Collins (74,3)

Egyetlen problémás pont maradt, ez pedig a bal oldali guard, ahol a tavalyi második körös Jackson Carman fog játszani. Elég gyengén mutatkozott be tavaly, ráadásul most elő is jött egy ügye, miszerint állítólag 18 évesen megerőszakolt egy 15 éves lányt. Kérdés mennyire lehet benne bízni, de ha ötből négy helyen rendben van a támadófalad, akkor olyan nagy probléma nem lehet. Burrow így nyugodtabb zsebből passzolgathat majd az idei szezonban.

Emellett nyilván a futójátékot is támogatják majd az új érkezők, Collins kifejezetten jó ebben. És ha tud futni a csapat, az ismét csak segít az irányítónak, lelassíthatja a pass rusht neutrális helyzetben, így kevesebb ütést kell elszenvednie a QB-nak.

Honorable mention: Panthers támadófal

Chargers védőfal

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!