Connect with us

Hír

Az NFL egy 6-8 meccses Watson-eltiltást is hajlandó lehet elfogadni

A Deshaun Watsonnal kapcsolatos meghallgatás tegnap kezdődött el, de egyelőre még nem ért véget – várhatóan csütörtökig eltart majd, a döntés ideje viszont egyelőre nem ismert. Sok infó nem érkezett még a meghallgatással kapcsolatban, de Rob Maaddi (Associated Press) arról számolt be, hogy az NFL a határozatlan idejű eltiltás mellett érvelt, míg Watson jogi csapata szerint erre a büntetésre semmiféle alap nincs.

Maaddi azt is hozzáteszi, hogy ugyan a liga határozatlan idejű eltiltás mellett érvel, a legfontosabb az NFL számára az, hogy elkerülje a hosszúra nyúló fellebbezési folyamatot, ugyanis ez mindenki számára csak problémás lenne. Épp ezért a liga állítólag hajlandó elfogadni egy 6-8 meccses eltiltást és ebben az esetben nem fellebbezne.

A szabályok értelmében bármekkora eltiltást is állapít meg a független bíró, az NFL és az NFLPA is fellebbezhet ellene, ebben a kérdésben pedig Roger Goodell dönt majd. Tehát az is előfordulhat, hogy a bíró csak egy 2-4 meccses eltiltást állapít meg és az NFL fellebbez, majd Goodell kioszt egy egyéves (vagy határozatlan idejű) eltiltást. Azonban az NFLPA is fellebbezhet ez ellen, így pedig elhúzódhat a folyamat, amit a jelek szerint az NFL szeretne elkerülni. Ezt egyébként minden bizonnyal Watson jogi csapata is szeretné elkerülni, úgyhogy ez a 6-8 meccses eltiltás fellebbezési folyamat nélkül egy jó kompromisszumos megoldásnak tűnik.

Persze az is lehet, hogy ezzel a kiszivárogtatott infóval azt akarja elérni az NFL, hogy legalább valamilyen büntetést osszon ki a bírónő, hiszen ha ez nem történik meg, akkor nincs mi ellen fellebbeznie a ligának. Ha pedig kioszt egy büntetést, akkor az NFL ettől még fellebbezhet és Goodell megnövelheti az eltiltást egyévesre vagy akár határozatlan idejűre is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!