Connect with us

Hír

Az NFL egy 6-8 meccses Watson-eltiltást is hajlandó lehet elfogadni

A Deshaun Watsonnal kapcsolatos meghallgatás tegnap kezdődött el, de egyelőre még nem ért véget – várhatóan csütörtökig eltart majd, a döntés ideje viszont egyelőre nem ismert. Sok infó nem érkezett még a meghallgatással kapcsolatban, de Rob Maaddi (Associated Press) arról számolt be, hogy az NFL a határozatlan idejű eltiltás mellett érvelt, míg Watson jogi csapata szerint erre a büntetésre semmiféle alap nincs.

Maaddi azt is hozzáteszi, hogy ugyan a liga határozatlan idejű eltiltás mellett érvel, a legfontosabb az NFL számára az, hogy elkerülje a hosszúra nyúló fellebbezési folyamatot, ugyanis ez mindenki számára csak problémás lenne. Épp ezért a liga állítólag hajlandó elfogadni egy 6-8 meccses eltiltást és ebben az esetben nem fellebbezne.

A szabályok értelmében bármekkora eltiltást is állapít meg a független bíró, az NFL és az NFLPA is fellebbezhet ellene, ebben a kérdésben pedig Roger Goodell dönt majd. Tehát az is előfordulhat, hogy a bíró csak egy 2-4 meccses eltiltást állapít meg és az NFL fellebbez, majd Goodell kioszt egy egyéves (vagy határozatlan idejű) eltiltást. Azonban az NFLPA is fellebbezhet ez ellen, így pedig elhúzódhat a folyamat, amit a jelek szerint az NFL szeretne elkerülni. Ezt egyébként minden bizonnyal Watson jogi csapata is szeretné elkerülni, úgyhogy ez a 6-8 meccses eltiltás fellebbezési folyamat nélkül egy jó kompromisszumos megoldásnak tűnik.

Persze az is lehet, hogy ezzel a kiszivárogtatott infóval azt akarja elérni az NFL, hogy legalább valamilyen büntetést osszon ki a bírónő, hiszen ha ez nem történik meg, akkor nincs mi ellen fellebbeznie a ligának. Ha pedig kioszt egy büntetést, akkor az NFL ettől még fellebbezhet és Goodell megnövelheti az eltiltást egyévesre vagy akár határozatlan idejűre is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!