Connect with us

Érdekességek

Ennyire egészséges a csapatok fizetési sapka helyzete a következő három évre

A fizetési sapka intézményét sokan sokféleképp használják. Van aki okosabban köt szerződéseket, van aki kevésbé, van aki a rövid távot tartja szem előtt, van aki hosszabb távban gondolkodik, van aki jobban kihasználja a plafon rugalmasság, van aki kevésbé.

A PFF-nél készítettek egy elemzést, ami megmutatja, hogy az egyes franchise-oknak mennyire egészséges a fizetési sapka helyzete három éves időtávot vizsgálva.

Alapvetően öt tényezőt vizsgáltak, ezek összessége alapján állították fel a sorrendjüket. Figyelembe vették az újonc szerződéses játékosok értékét, ezzel egy aktív drafttőke kategóriát kreálva. Kiszámolták, hogy mennyi a csapatok “effektív fizetési plafonja” idén és a következő két évben. Nézték, hogy mennyi garantált összeget fizettek ki előre a csapatok, amit majd később könyvelnek el. Figyelembe vették a jelenlegi keret erősségét, illetve pontosabban értékét. Ezen kívül megnézték azt is, hogy jövőre hány és milyen értékű szabadügynöke lesz a csapatoknak.

Ezek alapján állt össze az alábbi táblázat legegészségesebb fizetési sapka helyzettől a legkevésbé egészségesig, illetve láthatjátok az egyes kategóriák szerinti helyezését is a csapatoknak.

Bővebben a PFF oldalán olvashattok az egészről és az egyes csapatok rövid elemzéséről is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!