Connect with us

Minden ami NFL

Európából az NFL-be: akik megélték az álmaikat!

Támogatóink kérésére egy nagyon izgalmas témát boncolgattunk, annak jártunk utána, kik azok a húzónevek, sztárok, akik Európából indultak el és próbáltak szerencsét, majd sikerült megvetniük a lábukat az NFL-ben. A lista szép terebélyes, vannak rajta a maguk módján igazi legendák, Super Bowl győztes sztárok és olyan játékosok, akik egyenesen a szomszédból válhatnak meghatározó tényezővé a profik között.

A rúgófenoménok

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb példával kell kezdeni az európai játékosok listázását, hiszen korábban csak úgy tudták megvetni a lábukat az egyes nemzetközi tehetségek, hogy speciális posztokon próbálták ki magukat. Ide tartoztak azok a rúgók, aki meghatározó teljesítménnyel jelentkeztek a múltban, nagy hatást gyakoroltak a liga akkori és mostani életére is egyaránt. Kezdésnek nézzük meg, közülük kik voltak a legnagyobb ászok.

Jan Stenerud

Az európai csodabogarak felsorolását egy igazi veteránnal kell megkezdeni, aki nem csak a hosszú amerikai foci karrierje és a nagyszerű rúgásai miatt vált igazi közönségkedvenccé a ’60-as és ’70-es években. Stenerud Norvégiában, Festund városában született, majd tanulmányait később az USA-ban folytatta, ahol több sporttal is próbálkozott, leginkább a labdarúgás és a síugrás érdekelte, utóbbiban háromszoros Big Sky Konferencia bajnok is lett. De nem emiatt figyelt fel rá a futballközösség, hanem a labdarúgó múltjának köszönhető képességei miatt, hogy az átlagnál sokkal pontosabban és messzebbre tudta eljuttatni a tojáslabdát. Ennek köszönhetően került a Montana State Egyetemről az akkor még AFL-ben szereplő Kansas City Chiefs csapatához, ahol karrierje nagy részét töltötte. Illusztris pályafutása során nyert Super Bowlt, hatszoros All-Pro csapattag lett, négyszer játszhatott a Pro Bowlban, tiszteletére visszavonultatták a hármas számú mezt a Chiefsnél, illetve bekerült a Kansas City, a Green Bay, és nem utolsó sorban 1991-ben első rúgóként a Pro Football Hall of Fame-be.

Morten Andersen

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!