Connect with us

Hír

Kedden kezdődik Watson meghallgatása, az NFL határozatlan idejű eltiltást szeretne

Deshaun Watson kedden áll először az NFL, az NFLPA és az általuk közösen kinevezett döntőbíró, Sue L. Robinson elé – írja Adam Schefter. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy közeledünk az első ítélethez, ami állítólag akár egy héten belül is megszülethet, de akár az edzőtábor kezdetéig is elhúzódhat – eddig viszont minden fél szeretné, ha döntés születne az eltiltás ügyében. Ezután még persze Watsonnak lehetősége lesz fellebbezni, ami kapcsán viszont már Roger Goodell kommisszár hoz döntést.

Az NFL értelemszerűen hosszú eltiltás mellett érvel majd, míg az NFLPA ezt minél jobban szeretné majd lecsökkenteni. A Wall Street Journal információi szerint a liga határozatlan eltiltást szeretne kiharcolni, hogy ha újabb perek érkeznek Watson ellen, akkor ne legyen kötött határidejű az eltiltás. Ha ez nem jön össze, akkor viszont az egy éves eltiltás lenne a minimum, amit az NFL szeretne. A liga öt nő perére fog fókuszálni, ahol üzenetváltásokkal és más bizonyítékokkal szerintük objektívan megállapítható egy káros viselkedési minta Watsonnál.

Az NFLPA természetesen köteles védeni Watsont (és a szakszervezet minden tagját), az egyik pontjuk az irányító védelmében az lesz a PFT információi szerint, hogy amikor bizonyos tulajdonosok (Daniel Snyder, Robert Kraft, Jerry Jones) vétettek a magatartásai szabályzat ellen, akkor közel sem volt ekkora mértékű fegyelmezés, sőt leginkább semmilyen sem volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!