Connect with us

Hír

McVay nem üldözi Belichick vagy Don Shula rekordjait

Sean McVay öt éve főedző a Ramsnél és már 55 győzelemnél jár az alapszakaszban, ami rendkívül jó kezdése egy karriernek. Ilyen átlaggal a jelenleg csak 36 éves McVaynek még 25 szezonon át kellene edzősködnie, hogy megdöntse Don Shula rekordját, aki 328 győzelemmel listavezető. Persze előbb lehet, hogy Bill Belichick veszi át az első helyet, aki 70 évesen 290 győzelemnél jár. A Rams főedzője azonban egyáltalán nem akarja üldözni akár Shula rekordját, akár a jövőbeli Belichickét.

“Hogy vágyom-e arra, hogy üldözzem Belichick vagy Don Shula győzelmeinek számát? Nagyon nem.”

– mondta McVay a Los Angeles Timesnak. Persze ez még nem jelenti azt, hogy ne akarna a valaha volt legnagyobb edzők közt lenni. A következő kérdés úgy szólt, hogy a Hall of Fame-be szeretne-e bekerülni.

“Hogy a francba ne? De ha arról beszélünk, hogy szeretnék-e a valaha volt legjobb, legsikeresebb lenni karrier hosszúságban, akkor ez sosem volt vonzó számomra.”

Ez a mentalitás annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a Super Bowl környékén felröppentek olyan hírek, hogy McVay akár vissza is vonulhat a döntő után. Erre nem került sor (egyelőre), de látszik belőle, hogy nem tervez élete végéig edzősködni, nem akarja túl sokáig húzni többek közt az egészsége megőrzése miatt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!