Connect with us

Hír

A 2019-es draftot nem teszi ki Bill Belichick az ablakba

A 2019-es szezon sok szempontból nagyon keserédes a Patriots szurkolói számára, mert bár a csapat címvédőként 12-4-es mérleggel végzett, de a rájátszásban kikapott a Titanstől, majd Tom Brady elhagyta a csapatot. Ez utóbbi természetesen a legfontosabb része a jelenleg is meglévő problémáknak, ugyanakkor nem csak emiatt lehetnek frusztráltak a szurkolók.

A Patriotsnak öt pickje volt a top 101-ben, vagyis joggal remélte mindenki, hogy érkezik pár kivételes tehetség. Ehhez képest a következő játékosok érkeztek:

  • 1/32 N’Keal Harry, WR
  • 2/45 Joejuan Williams, CB
  • 3/77 Chase Winovich, De
  • 3/87 Damien Harris, RB
  • 3/101 Yodny Cajuste, OT

A fentiek közül Harry óriási bust lett és már a Bears játékosa egy 2024-es hetedik körös pickért cserébe. Chase Winovich sem vált be és jelenleg a Browns játékosa, Joejuan Williasnek jó esélye van arra, hogy nem éli túl a végső keretszűkítést, Yodny Cajuste pedig három év alatt csak hét meccsen lépett pályára. Egyedül a futó Damien Harrisre lehet azt mondani, hogy bevált, de ez sem sokat javít a helyzeten.

Három év után tehát már nincs a Patriots rosterén a három legmagasabban kiválasztott játékosból kettő, de a szezon kezdetére ez a szám könnyen háromra nőhet. Az ESPN-es Mike Reiss emiatt megnézte a többi csapat helyzetét, és kiderült, hogy hasonlóan pocsék draftja csak a Broncosnak, a Pathersnek és a Ravensnek volt, előbbinek is csak azért, mert Noah Fantet és Drew Lockot be kellett áldozni Russell Wilsonért (bár a két támadó azért nem képviselt magas szintet). Mindezt ráadásul egy olyan drafton, amikor a Patriots – csak az elkapóknál maradva – kiválaszthatta volna Terry McLaurint, DK Metcalfot, AJ Brownt, Diontae Johnsont vagy Deebo Samuelt (vagy akár többet is közülük).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!