Connect with us

Hír

Akár már a hét elején jöhet döntés Watson ügyében

Már hetek óta várunk arra, hogy az NFL és az NFLPA által közösen kinevezett független döntőbíró meghozza a döntését Deshaun Watson eltiltásával kapcsolatban. Remélhetőleg már nem kell sokáig várni, a cleveland.com információi szerint Sue Robinson akár már a hét elején is kihirdetheti az ítéletet.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy erre tényleg sor kerül a napokban, ugyanis Robinson nem az NFL időtávja alapján dönt, hanem amikor készen áll a helyes ítéletet meghozni és ezt írásban jól meg is tudja indokolni. A liga, a Browns, a játékosok szakszervezete, illetve Watson stábja is szerette volna, ha az edzőtábor szerdai kezdetén már tudják, mire számíthatnak, erre azonban nem került sor, de reményeik szerint már nem kell sokáig várniuk.

Ez az első eset egyébként a 2020-as Kollektív Szerződés módosítása óta, amikor az új fegyelmezési rendszert “teszteli” az NFL és az NFLPA. E szerint Roger Goodell kezéből kivették az eredeti döntést egy független bíró javára, azonban ezt követően lehet fellebbezni, amiben viszont már Goodell dönt. Ugyan mindkét fél fenyegetett már fellebbezéssel, könnyen elképzelhető, hogy a liga és a szakszervezet is szeretné tiszteletben tartani a független bíró döntését, ezzel is jelezve, hogy jó rendszert alakítottak ki.

A Brownsnál továbbra is optimisták, hogy a szezon valamely pontján visszatérhet Watson, az NFL viszont legalább egy éves eltiltást próbált kiharcolni a tárgyalóteremben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!