Connect with us

Hír

Megvan a Steelers otthonának új neve

A Pittsburgh Steelers 2001-ben költözött új stadionba. Előtte a Three Rivers Stadium három évtizeden át volt a csapat otthona, majd mellette épült fel az új létesítmény, aminek a névadó szponzora a Heinz élelmiszeripari cég lett. Ugyan most nem költözik a gárda, de a jelenlegi stadion új nevet kap, ugyanis lejárt a Heinz szerződése és a felek nem is fogják azt meghosszabbítani – számolt be Andrew Fillipponi. Az új névadó szponzort pedig már akár a héten is bejelenthetik.

UPDATE: Meg is van a névadó szponzor, mostantól Acrisure Stadium a Steelers otthona, a fintech cég évi több mint 10 milliót fizetett a csapatnak és 15 évre vette meg a jogokat.

Alapvetően a Heinz és a Steelers 20 éves szerződést kötött annak idején, amit tavaly egy évvel megtoldottak – erre viszont idén már nem kerül sor. A Heinz $57 milliót fizetett anno a 20 éves jogért, tehát évi $2,85 milliót. Ennél most sokkal többet fog kaszálni a Steelers, hiszen például a SoFi évi $20 milliót fizet a Rams és a Chargers közös otthonának névadó szponzoraként.

Mindig nehéz megszokni egy új stadionnevet egy ikonikus régi helyett (lásd Lumen Field a CenturyLink Field helyett), de ez vár most a Steelers szurkolóira, illetve a média munkatársaira is.

A nagy stadionmustra

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!