Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – NFC North

Az elmúlt években eléggé meggyengült az NFC North, a Breakout players sorozatunk következő állomása. Kellenek is berobbanó játékosok, ha komolyabb célokról álmodoznak a csapatok.

Chicago Bears

Ki lehet breakout játékos?

A Bearst nagyon szétkapta az új menedzsment, tényleg nulláról akarják újjáépíteni a franchise-t. Emiatt nem nagyon maradt olyan játékos, aki nem újonc és jó szívvel rá lehet mondani, hogy idén nagyot villanhat. A legnagyobb esélye talán Cole Kmetnek van, akinek konkurencia hiányában szinte bérelt helye van a kezdőben és nem véletlenül volt 2020-ban második körös.

Breakout players 2022

A nagy probléma vele az, hogy az elmúlt két évben csak minimálisat fejlődött a játéka elkapóként és blokkolóként is. Persze mentségére legyen mondva, hogy Matt Nagyék nem nagyon segítettek neki (vagy bárkinek az offense-ből), ellenben idén az a Luke Getsy lesz a támadókoordinátora, aki Robert Tonyanból kihozott egy 668 yardos és 12 TD-s idényt 2020-ban. Persze ehhez kellett egy Aaron Rodgers is, de látva azt, hogy Getsy képes volt olyan játékokat felrajzolni passzjátékért felelős koordinátorként, ami egy noname tight endet folyamatosan üresre játszott, csodára lehet képes egy Kmet szintű tehetséggel, aki már tavaly is 612 yardot jegyzett – igaz, TD nélkül.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Azt túlzásnak tartom, hogy az offense ilyen szintű elhanyagolása mellett Justin Fields képes lehet tündökölni, de túl sok egyéb lehetőség nincs. Mellette szól, hogy a tavalyinál rosszabb rendszerben 100 százalék, hogy nem fog játszani, bár a támadófal és a kisegítőszemélyzet nem lett jobb, illetve a védelem sem fogja rendre visszaadni neki a labdákat. Ilyen körülmények között a breakout elég relatív.

Nem látom, hogy 4000+ yardot passzoljon 25+ TD-vel – ez eleve kuriózum Chicagóban. Ellenben 3000-3500 passzolt yard, 20 TD és mondjuk 10 INT, illetve 600-700 futott yard nem lenne lehetetlen, pláne ha az erősségeire játszanak. Ráadásul már tavaly is a passzai 6,1 százaléka big time throw volt, ami adhat bizakodásra okot, mert benne van a nagy játék. Szkeptikus vagyok a körülményekkel kapcsolatban, de ha tényleg olyan tehetséges, mint sokan gondolták a draftolása előtt, akkor egyéni szinten jó éve lehet.

Detroit Lions

Ki lehet breakout játékos?

Detroitban nincs offense játékos, akin akár csak el lehetne gondolkozni: vagy bizonyított veterán mindenki, vagy újonc. Persze vannak, akik Jared Gofftól várnak breakout évet, ami akár védhető is, ha kivesszük a képletből a ramses időszakot és úgy tekintjük, hogy idén másodéves, de egyáltalán nem látom, hogy akár csak top 20-as szintre képes lenne. Így maradt a védelem és a talán legegyértelműbb választás, Jeff Okudah.

Breakout players 2022

A korábbi 1/3-as corner két év alatt csak 508 snapen lépett pályára, pedig a plafonja papíron valahol ott van a Hold mellett. Ebből egyelőre nem sokat láttunk, de a magas kiválasztása miatt esélytelen, hogy ne legyen kezdő, így innentől már csak a testén múlik a dolog. Újoncként 460 snapje volt és akkor rengetegszer megégették, de mutatott ígéretes dolgokat – a remény még él.

Ki lehetne még?

A másik kezdő corner, Amani Oruwariye sem lett volna rossz opció, de már 26 éves és tavaly sem volt meggyőző a 2019-ben ötödik körös védő. Így az eddig szintén óriási csalódás, de papíron rendkívül tehetséges Levi Onwuzurike lett a B-opció.

A tavalyi második körös védő tavaly csak 396 snapen lépett pályára és egyszer sem volt kezdő. A draftolásakor azt írtam hurráoptimista mentalitással, hogy “a méretei és atletikussága, a rendkívül jó első lépése alapján a szegény ember Aaron Donaldja lehet – jó eséllyel nem fogja zsákszámra szállítani a sackeket, de az átlagnál hatékonyabb pass rusher lehet, ami régóta hiányposzt a csapatnál”. Nos, ebből semmi nem lett, pass rush-ban teljesen súlytalan volt újoncként (184 snapen egy sack és három nyomásgenerálás), futás ellen is csak dísznek volt a pályán. Ennél nem nehéz jobbnak lenni és tehetsége alapján illene is.

Bár az sem lepne meg nagyon, ha végül a tavaly kiválasztott top 75-ös védőfalemberek közül nem ő, hanem Alim McNeill válna be. A harmadik körös védő újoncként elég erős szezonhajrát produkált, az utolsó hat meccsén nyolc nyomást és két sacket jegyzett, ami ugyan nem extra, de ő futás ellen sem volt teljes homály, és ha nem ez a plafonja, akkor nagyon kellemes meglepetést okozhat.

Green Bay Packers

Ki lehet breakout játékos?

Davante Adams elment, minőségi erősítés nem érkezett, így valakinek mindenképp előre kell lépni: hogy az Allen Lazard vagy Amari Rodgers lesz-e, azon lehet vitatkozni.

Breakout players 2022

A tavalyi harmadik körös Rodgers újoncként mindössze nyolc targetet kapott, abból is elejtett egyet és még egy INT-t is szereztek róla. Tehetségesebb, mint Lazard, de nem úgy néz ki, hogy egy hullámhosszra került az 50 milliós irányítóval, miközben Sammy Watkinsszal is meg kell küzdenie a labdákért.

Lazard ezzel szemben stabil WR3 (néha WR2) volt a csapatnál az elmúlt években, ráadásul jövőre lejár a szerződése, így az extra motivációja is adott. Emellett felszabadult 170 target Adams távozásával, amiből ha 60-at ő kap (és miért ne), akkor szinte borítékolható a breakout idény – tavaly 60 targetet kapott, amiből 41 elkapás, 519 yard és nyolc TD született.

Ki lehet még?

A 2021-es drafton a Packers kisebb meglepetésre nem elkapót draftolt, hanem a corner Eric Stokest. A fiatal védő újoncként rögtön kezdő volt és 988 snapen lépett pályára, ráadásul nem is volt rossz: ugyan jó párszor megégették (609 yard, négy TD), de az 51 százalékos engedett pontosság és az elkapások után engedett 169 yard nem néz ki rosszul. Még ha nem is lesz egy labdamágnes (egy INT tavaly), de ha kicsivel kevesebb nagy játékot enged, akkor bőven jó CB2 lehet belőle Alexander túloldalán.

Minnesota Vikings

Ki lehet breakout játékos?

Nagyon agyaltam azon, hogy bemondom Kirk Cousinst, hogy idén végre átlépi a saját árnyékát, megdobja a kockázatost és a hátára veszi a csapatot. Az emberek ugyanakkor nem változnak, így Irv Smith lett a befutó.

Breakout players 2022

A 2019-ben második körös tight end az első két éve nagyon ígéretes volt: 76,7 százalékos elkapási aránnyal dolgozott, valamint 715 yard és hét TD került a neve mellé, pedig összesen csak 90 labda szállt felé a Vikings elavult rendszere miatt. Már tavaly várták tőle a breakout szezont, de sérülés miatt nem lépett pályára, és mivel jövőre lejár a szerződése, így nagyon adja magát a villantás.

A Ramsnél nagyon fontos szerepe van a tight endeknek, amit a főedző Kevin O’Connell alighanem hoz is magával, Cousins is szeret nekik passzolni, így még a Thielen-Jefferson duó mellett sem lehetetlen Smith-nek egy legalább 700 yardos idény.

Ki lehet még?

A Vikings rostere nagyon idős és tele van veterán játékosokkal. Így nem nagyon volt merítési lehetőség, hisz például Cameron Dantzler is meg-megvillantotta már a kvalitásait, de mivel az igazi áttörésről még nem lehet beszélni, így felfért a listára. A 2020-ban harmadik körös corner eddigi karrierje alatt 1286 snapen volt a pályán, mindkét évében 600+ snap került a neve mellé.

Szemmel láthatóan fejlődik, a második idényében kevesebb sikeres passzt (64,2% vs. 52,4%), yardot (498 vs. 311), elkapásonkénti yardot (11,6 vs. 9,4), TD-t (4 vs. 2) és passer ratinget (94 vs 70,3) engedett, miközben növelte a leütött passzainak számát (2 vs. 6) és nagyon sokat fejlődött a futás ellen. Idén jó esélye van, hogy berobbanjon az elitbe.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!