Connect with us

Minden ami NFL

Kié a liga legjobb kerete a pozíciós rangsorunk alapján?

Az utóbbi két hétben minden poszton sorrendbe állítottuk a csapatokat 1-től 32-ig. Ennek a sorozatnak pedig ezzel a cikkel van vége, ahol összesítettük a rangsorokat, 08sm01 támogatónk pedig gyönyörűen vizualizálta azt. Így tehát kiderül, melyik keret a legerősebb a ligában. 

A legelején fontos kiemelni, hogy az egyszerűség kedvéért először minden posztot ugyanolyan súllyal vettünk számításba, ami értelemszerűen nem ad tökéletes eredményt a keret erősségéről. Később kialakítottunk egy súlyozást is, ami szintén nem tökéletes, de talán már egy jobb képet ad a keret erősségéről.

Offense

Kezdjük a támadókkal, ahol súlyozás mentesen a Browns letaszította a tavalyi nyertes Buccaneerst a trónról. A dobogóra a Cowboys és a Bucs került fel, és érdemes még kiemelni a nagyot előreugró Eaglest és Bengalst a top8-ból. A lista végén idén is a Texans szerepel, és visszaesett a legrosszabb támadókeretek közé a Bears és a Seahawks is – utóbbi Russell Wilson elvesztésével brutálisat esett hátra. Másik nagy visszaeső a Titans, amely 15 helyet zuhant vissza.

Az alábbi grafikán jobban lehet vizualizálni a támadósorok közti különbségeket, illetve hogy a szerkesztők közt mekkora eltérések, kilengések voltak az adott offense megítélésében.

Ezen a grafikonon pedig a tavalyihoz képest láthatjátok a változásokat:

És akkor nézzük meg súlyozva is a történetet. A súlyozás úgy alakult, hogy

  • Irányító: 2,5x
  • Elkapó: 1,75x
  • Futó: 0,75x
  • Tight end: 1x
  • Tackle: 1,25x
  • Belső támadófal: 1,25x

(Itt a jelzett változás a súlyozatlan helyezéshez képest értendő.)

Defense

A védelmeknél a Green Bay Packers bizonyult a legjobbnak súlyozás mentesen, a Sajtfejek tavalyhoz képest nagyot előrelépve a Kalózokat taszították le a trónról, akik a második helyre csúsztak vissza. A dobogó alsó fokára a Saints lépett fel, de nagyot lépett előre a Ravens, a Rams, a Chargers és a Bengals is a tavalyi megítélésükhöz képest. Az utolsó helyért nagy verseny volt a Lions és a Texans közt, végül a houstoniak elmozdultak a 32. helyről és a detroitiak “büszkélkedhetnek” a liga legrosszabb védelmi keretével. A képzeletbeli dobogóra még a Jaguars fért fel, mint harmadik legrosszabb defense. Óriásit esett vissza a Cardinals, a Patriots és a Bears is a tavalyi megítélésükhöz képest, de a Broncos, a Steelers és a Giants védelme is jóval gyengébb lett a többiekhez képest – szerintünk.

Az alábbi grafikán jobban lehet vizualizálni a védelmek közti különbségeket, illetve hogy a szerkesztők közt mekkora eltérések, kilengések voltak az adott defense megítélésében.

Ezen a grafikonon pedig a tavalyihoz képest láthatjátok a változásokat:

És akkor nézzük meg súlyozva is a történetet. A súlyozás úgy alakult, hogy

  • Edge: 1,5x
  • Belső védőfal: 1x
  • Linebacker: 1x
  • Cornerback: 1,75x
  • Safety: 1x

(Itt a jelzett változás a súlyozatlan helyezéshez képest értendő.)

Teljes csapat

Teljes csapatot nézve súlyozás mentesen a Buccaneers meg tudta tartani az első helyét, azonban a Packers közel került a trónfosztáshoz. A bronzérmet a Browns viszi el a tavalyi ezüst után, az Eagles és a Chargers pedig nagyot javulva lépett fel a top6-ba. Szintén nagyot lépett előre a Bengals és a Dolphins is a tavalyi várakozásainkhoz képest. A lista legvégén sem történt változás 2021 óta, a Texans idén is az NFL leggyengébb keretével rendelkezik szerintünk. Ahogy a támadóknál, úgy az egész csapatot tekintve is a Bears és a Seahawks esett vissza jelentősebben és így a legrosszabb háromba kerültek, előttük pedig a Falcons és a Giants tanyázik.

Az alábbi grafikán jobban lehet vizualizálni a csapatok közti különbségeket, illetve hogy a szerkesztők közt mekkora eltérések, kilengések voltak az adott keret megítélésében.

Ezen a grafikonon pedig a tavalyihoz képest láthatjátok a változásokat:

És akkor nézzük meg súlyozva is a történetet a fent már ismertetett súlyok alapján.

(Itt a jelzett változás a súlyozatlan helyezéshez képest értendő.)

Dream team

A listáink alapján egy álomcsapatot is össze lehet rakni az egyes egységekből, ez pedig így nézne ki (a belső támadófalnál holtverseny volt a Chiefs és a Browns közt).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!