Connect with us

Hír

Kyler Murray-nek kötelező meccselemzéses házi feladatot ír elő a szerződése

Kyler Murray tegnap hivatalosan is aláírta új, 230,5 millió dolláros szerződését (ebből 105 millió teljesen garantált), ami azonban egy nagyon bizarr részt is tartalmaz – derítette ki Ian Rapoport. A Cardinals ugyanis beletett egy olyan, eddig példátlan záradékot, mely szerint az irányítónak minden meccshéten legalább négy órán át házi feladatként meccsfelvételeket kell elemeznie. Ha ezt nem teljesíti, akkor bukja a garantált tartalmakat a szerződésében.

Azt is beleírták a szerződésbe, hogy ezt az időt dedikáltan meccsfelvételek elemzésére kell fordítania, és mindeközben nem vonhatja el a figyelmét semmi más, szóval nem mehet a tévé a háttérben, nem videójátékozhat vagy netezhet. Az mondjuk jó kérdés, hogy ezt hogyan tudja nyomon követni a Cardinals, de ez a kevésbé fontos részlet ebben a történetben.

A fontosabb az, hogy a csapat úgy érezte, hogy ennek bele kell kerülnie a szerződésbe. Ez nem történt volna meg, ha a csapatnál biztosak lennének abban, hogy Murray erre fordítja az idejét otthon, hogy készül a meccsekre, elemi a meccsfelvételeket, beleteszi a munkát otthon is a saját idejében. Minden bizonnyal a QB-edző hozhatta fel ezt a problémát az edzői meetingeken, hogy szerinte Murray nem eléggé felkészült.

Ez rossz fényt vet az irányítóra, hogy nem tanul, nem készül eleget, mindeközben rossz fényt vet a csapatra is, hiszen ha így gondolják, akkor talán nem kellett volna 230 milliós szerződést adni neki.

Közben előtúrtak egy tavaly decemberi New York Times interjút, amiben Murray gyakorlatilag beismeri, hogy nem fordít kifejezetten sok időt felvételek elemzésére.

“Úgy gondolom megvannak azok a kognitív képességeim, hogy csak kimegyek a pályára és előre látom, mi fog történni. Nem az az ember vagyok, aki halálra hajszolja magát meccsfelvételek elemzésével. Nem töltöm a napi 24 órámat azzal, hogy kielemezzek csapatokat és minden meccset megnézzek, mert úgy gondolom, hogy nagyon sok mindent jól látok.”

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!