Connect with us

Hír

BREAKING: Az NFL elvette a Dolphins első körös pickjét Brady és Payton megkörnyékezése miatt

Az NFL lefolytatta nyomozását a Miami Dolphinsszal kapcsolatban, a csapattól pedig elvették a 2023-as első- és a 2024-es negyedik körös pickjét, emellett a tulajdonos Stephen Rosst $1,5 millió dolláros bírságra és egy október 17-ig tartó eltiltásra kötelezték. Mindezt azért, mert megkörnyékezték Tom Bradyt és Sean Paytont, ami a szabályok értelmében tilos szerződés alatt álló játékosok és edzők esetében.

Roger Goodell nyilatkozata szerint példátlan, hogy egy csapat ilyen mértékű és komolyságú vétséget kövessen el ebben a témában.

A liga bizonyítékot talált arra, hogy a Dolphins illegális kommunikációt folytatott Bradyvel egyrészt még amikor a Patriots tagja volt 2019/20-ban, másrészt a Buccaneers tagjaként is 2021-ben, és ugyanez igaz Paytonnal kapcsolatban 2022-ben. Korábban ITT írtunk erről az egész sztoriról.

A Dolphins állítólagos tankolásával kapcsolatban is nyomozott a liga (Brian Flores főedző állítása szerint a tulajdonos Stephen Ross pénzt ajánlott neki minden egyes vereségért, amit ő elutasított), itt viszont nem találtak kivetnivalót, így ezzel kapcsolatban nem szabnak ki büntetést. Az indoklás egy része kitért arra, hogy Ross nem gondolta komolyan az ajánlatát, csak viccelt, mindenesetre nem volt tankolás, így nem jár a büntetés.

A Dolphinsnak egyébként még megvan a 49erstől kapott első körös pickje a 2023-as draftra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!