Connect with us

Játékos Portré

Citromból limonádé – Greg Cook drámája

Vannak edzők, akik jobb esetben egy dologhoz értenek (mint Kliff Kingsbury) és ideális körülmények között képesek győztes csapatot csinálni, hogy aztán az első homokszem megakassza a gépezetet. És vannak zsenik, akiknek ha az élet citromot ad, akkor parádés limonádét csinálnak belőlük. 

Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy elit játékosokból jó csapatot építsen valaki. Persze egy All-Star keret sem garancia mindenre és vannak olyan világtalan edzők, akik így sem tudnak teljesíteni, de nyilván egyszerűbb Justin Herbert szintű tehetségekkel dolgozni, mint Drew Lockokkal.

Nem volt ez másképp az NFL hőskorában sem, és bár ekkoriban még nem az irányítók körül forgott minden, de a Cincinnati Bengals egyik alapítója és főedzője, a legendás Paul Brown mégis úgy döntött, hogy top picket áldoz egy ágyú karú tehetségre. A sors iróniája, hogy egy szerencsétlen sérülés és a fejletlen egészségügy miatt végül egy vízipisztoly karú game manager irányítóval lett sikeres a Bengals, és emiatt született meg az NFL egyik leghatékonyabb támadórendszere, amire ma is olyan főedzők építenek, mint Andy Reid, Kyle Shanahan vagy Sean Peyton.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!