Connect with us

Hír

Deshaun Watson miatt megromlott az NFL és a játékosok szakszervezetének viszonya

Az NFL már akkor megnyerte a Deshaun Watson elleni jogi csatát, amikor a független bíró kijelentette, hogy meglátása szerint a nők tucatjai által szexuális zaklatással vádolt irányító nem mutatott megbánást, nem ismerte el, hogy bármit is rosszul csinált volna. Ugyan Sue L. Robinson csak 6 meccses eltiltást szabott ki Watsonra, mert ennél nagyobb büntetésre nem volt még precedens, de innentől kezdve lehetett fellebbezni, az NFL pedig meg is tette – emiatt pedig nagyon megromlott a liga és a játékosok szakszervezete (NFLPA) között az utóbbi években kifejezetten jónak számító viszony, írja a PFT.

A 2020-ban megkötött Kollektív Szerződés értelmében a magatartásbéli szabályszegéseket már nem Goodell vizsgálja és oszt ki értük büntetést, hanem egy független bíró. Amennyiben a bíró úgy ítéli, hogy az adott játékos nem érdemel büntetést, úgy az NFL nem tehet semmit, amennyiben viszont akár csak 1 meccses eltiltást is javasol, onnantól kezdve a liga fellebbezhet és ismét Goodell vagy az általa kinevezett személy fog dönteni (a játékos is fellebbezhet, de akkor is a komisszár fog dönteni).

Az NFL Watsonnak legalább egy éves büntetést szeretne, így ennek megfelelően be is nyújtotta a fellebbezését. Ugyan Goodell jelezte, hogy ő nem akar ezzel foglalkozni, de persze maga helyett egy NFL-párti szakembert jelölt ki, így most a szakszervezetnél nagyon mérgesek a ligára. Nem mintha ez bármilyen hátránnyal járna az NFL-nek, az NFLPA híresen gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkezik, amit jól mutat az is, hogy a 2020-as kollektív szerződéssel is kvázi csak annyit értek el, hogy az NFL-nek egy extra kört kelljen futnia ahhoz, hogy eltilthasson valakit magatartásbéli szabályszegésért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!