Connect with us

Hír

HIVATALOS: Engedélyezték a Broncos megvételét

A tulajdonosok ma Minnesotában 32-0 arányban jóváhagyták, hogy a Denver Broncost megvásárolja Rob Walton Wal-Mart örökös (és az általa vezetett csoport). Ezzel magasan ő lett a liga leggazdagabb tulajdonosa – a vagyonát 70 milliárd dollár környékére becsülik, míg a második David Tepperét (Panthers) 17 milliárddal kevesebbre. Az már korábban tudott volt, hogy a vételár 4,65 milliárd dollár, ami a valaha volt legtöbb egy sportcsapat esetében.

Walton mellett az elsődleges tulajdonosi körben ott lesz még lánya és az ő férje. Csatlakozik a tulajdonosi körhöz Mellody Hobson is, aki a Starbucks elnöke és az Ariel Investments társ-CEO-ja. Ő kipipálja Roger Goodell azon célját is, hogy növelje a kisebbségi tulajdonosok számát a ligában. Hobson férje egyébként a Star Wars atyja, George Lucas. Mellettük bejelentették már Lewis Hamilton hétszeres F1-világbajnokot is a tulajdonosi körben.

A Broncost éveken át egy tröszt vezette, mivel a 2019-ben elhunyt Pat Bowlen gyermekei nem tudtak megegyezni, hogy ki vegye át a csapat vezetését. Végül arra jutottak, hogy eladják a franchise-t, ami most valósult meg.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!