Connect with us

Hír

Meddig várhat a 49ers Garoppolo elcserélésére?

A 49ersnél már mindenképp úgy számolnak, hogy Trey Lance lesz a kezdő, azonban továbbra is arra várnak, hátha el tudják cserélni Jimmy Garoppolót. Erre normál körülmények közt nem sok esélyük van, azonban ha megsérül egy kezdő irányító valahol, akkor megnyílhat az ajtó egy trade előtt. De meddig várhat ki a 49ers, mielőtt ki kell vágniuk az irányítót?

Elméletileg bármeddig, és akár az egész szezonban ott lehet a cserepadon Jimmy G, de gyakorlatilag ez elég valószínűtlen. Egyrészt mert az öltözőben sem lenne szerencsés, hogy ha a fiatal QB gyengébben játszik egy-két meccsen, akkor a játékosok egy része Garoppolót követelhetné a kezdőbe. Másrészt pedig pénzügyileg sem a legokosabb döntés a rosteren tartani.

Ennek oka, hogy egyelőre Garoppolo idei 25 milliós fizetéséből egy cent sem garantált. Ha most kivágják, akkor ezt teljes mértékben megspórolják. Ez igaz egészen a csapat első alapszakasz-mérkőzésének napjáig, ami szeptember 11. Ha ezen a ponton is a keretben van Garoppolo, akkor garantálttá válik az alapfizetése, így később kivágni már nem lehet (illetve lehet, de ugyanúgy ki kell fizetni a 25 milliót). Így tehát ez tűnik a legvalószínűbb kivágási pontnak, ha nem jön össze egy csere addig.

Eggyel korábbi határidő augusztus 30 lehet, a keretszűkítések napja, ugyanis így Garoppolo elvenne egy roster helyet valaki elől, miközben tudják, hogy ő nem lesz a csapat tagja. Azt persze meg lehet beszélni az 53. játékossal, hogy várjon ki egy hetet és a hivatalos kivágása után újra le fogják igazolni, így ezt azért ki tudja játszani a 49ers.

Még egy opció lehet, hogy a 49ers tényleg nem akarja kivágni és a lehető legtovább kivár egy cserére. Ezzel kockáztatják, hogy sehol sem fog megsérülni kezdő és senki sem cserél Garoppolóért, így pedig ki kell fizetniük a 25 millióját, de legalábbis annak egy (jelentős) részét biztosan. De ha esetleg a november elsejei trade határidőig mégis befutna egy ajánlat, akkor a hátralévő fizetését megspórolnák és kompenzációt is kapnának érte.

Nem lehetetlen, hogy ezt megkockáztatja a 49ers, de a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy szeptember 11-ig (és leginkább ehhez a dátumhoz minél közelebb) kivágják az irányítót.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!