Connect with us

Draft

NCAA szezon előtti 2023-as mock

Szerencsére vészesen közeledik az NCAA szezon, így a beharangozók mellett annak is itt az ideje, hogy újra mockoljunk egyet. A holtszezonban nem feltétlenül volt sok történés, de azért dolgoztak a scoutok, ülepedett sok információ számunkra is, illetve kisebb igazolások is történtek, amik változtathattak a draft utáni sorrenden. Ez a mock draft most felesben fogja takarni, hogy szerintem mit kellene a csapatoknak csinálni és hogy a general managerek hogyan vélekedhetnek. Az egyszerűség kedvéért a draftsorrendnek a tankathon oldal 2022.08.08. időpontjában fennálló sorrendet használtam.

1/1 Houston Texans
C.J. Stroud
QB, Ohio State

A pályán Stroud még nem tett le annyit az asztalra, mint legfőbb riválisa Bryce Young, ellenben az adottságai messze NFL készebbek, mint az Alabama irányítójának. Azt pedig tudjuk, hogy a scoutok nagyon szeretik a jó méretekkel rendelkező, ágyúkarú irányítókat, akik akár az új Herbertek is lehetnek. Amennyiben pedig Stroud egy kicsit bevállalósabban kezdi el használni a lábait is, úgy kétség sem férhet majd hozzá, hogy ő lesz a jövő évi class elsőszámú QB-ja.

1/2 Atlanta Falcons
Will Anderson
Edge, Alabama

Továbbra is nehéz a választás a második helyen, mert természetesen a Falcons is vihet irányítót, de egyelőre én azon az állásponton vagyok, hogy a legjobb QB jelöltek közül csak egy lesz korszakalkotó tehetségnek kikiáltva, így pedig a class legjobb játékosát nem lehet bent hagyni ezen a pontot. Ugyanis akármit csinálnak az irányítók, Will Anderson súlycsoportjába nem kerülhetnek. Az Alabama pass rushere a megtestesítője egy modernkori passzsiettetőnek. Talán nem olyan hegyomlás mint Garrett és nem is olyan természetes tehetség mint Von Miller, de valahol a kettő ász között terjed a skillsetje.

1/3 Seattle Seahawks
Bryce Young
QB, Alabama

Egyre több helyről hallom, hogy Young méretivel kapcsolatban vannak aggályok, de akik ezeket állítják, azokat kérdezzék meg Kyler Murrray-ről előbb. Young ugyanis véleményem szerint eddig többet tett le az asztalra mint Murray az 1/1-es idényében és senkit nem izgatott túlzottan a termete (vagy ha izgatott is, akkor is 1/1 lett). Seattle-ben ráadásul találkoztak is hasonló adottságokkal rendelkező irányítóval. Young megtestesíti a számomra talán két legfontosabb modernkori QB adottságát. A mobilitást és a higgadtságot. Tavaly koránt sem volt olyan jó a támadófala mint kellett volna, ő azonban könnyedén mozgott el a védők elől és a legfontosabb pillanatokban is hideg fejjel tudott dönteni.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Itt csak idézném magam eggyel korábbról. “Láttuk hogy Olave és Wilson idén milyen magasan kelt el, ugye? Smith-Njigba őket homályosította el tavaly az Ohio State-en.” Amikor pedig magára maradt, akkor Bowl rekordot állított fel elkapott yardokban. Njigba legnagyobb skillje, hogy nagyon jól követi a labdát a levegőben és kiváló kezei vannak, így olyan akrobatikus elkapásokra képes mint kevesen.

1/5 Jacksonville Jaguars
Jalen Carter
iDL, Georgia

Defensive tackle ilyen magasan, amikor ennyire kimagasló skill tehetségek vannak ebben a classban? Ha Carterről van szó, akkor igen. A tavalyi Bulldogs defense öt első köröst adott az NFL-nek, de ha kicsit túlozni akarunk (vagy nem?), akkor azt is mondhatnák, hogy egyikük sem volt olyan tehetség, mint Carter. Egy mozgékony játékos a fal közepén, aki már jelenleg is rettentően technikás és jó esze is van a játékhoz. Azonnal be lehetne dobni a profik közé is.

1/6 Chicago Bears
Kayshon Boutte
WR, LSU

Vannak véleményem szerint jobb játékosok más posztokon a classban, mint Boutte, de a Chicago egyszerűen nem teheti meg, hogy nem hoz fegyvereket Fields számára. Nem akarok abba a hibába esni, hogy ha 1-es számú LSU elkapó, akkor rögtön Ja’Marr Chase mindenki, de amikor Boutte a pályán volt, akkor megközelítette elődje teljesítményét. Amennyiben idén végig bírja játszani az idényt, nincs az az isten, hogy kicsússzon az első kör első feléből.

1/7 Detroit Lions
Kelee Ringo
CB, Georgia

Illene lassan irányítót húzni, de a szezon előtt egyszerűen nem fogom azt mondani a két top tier QB-n kívül senkire, hogy az első kör első felében szívesen vinném. Vannak ígéretes játékosok vagy akik testfelépítésben, elméletben franchise QB-k lehetnek, de én egyelőre szeretném megvárni, amíg ez nem csak elmélet. Így pedig egy olyan poszt felé fordulok, aminek betömésével régóta próbálkozik a Lions, de nem igazán akar összejönni. Ringóban megvan minden olyan tulajdonság, ami naggyá teheti, mindössze fejben kell összetenni a srácot. Egy nagyon jó méretekkel megáldott, jó kezű CB, reméljük ő végre beváltja a reményeket.

1/8 Carolina Panthers
Bryan Breese
iDL, Clemson

Gondolom a Panthers szurkolók elküldenek a búsba, hogy miért nem irányító vagy legalább egy izgalmas poszt a választásom, de megint csak el tudom mondani, hogy nem vagyok hajlandó reachelni semelyik irányítóért, főleg mert senkiben nem látom hogy biztosan jobb lehetne mint Mayfield. Az elkapón gondolkoztam el, de Njigba és Boutte után véleményem szerint van még egy kis szakadék. Breese ellenben top5 szintű tehetség, mindössze alulértékelt poszton játszik, illetve sokat volt sérült az elmúlt időszakban. Ellenben most teljesen egészségesen kezdi az évet, így megmutathatja, hogy miért volt ő a 2020-as év top recruitja.

1/9 New York Giants
Will Levis
QB, Kentucky

Az előző állítások után itt mulatságos lehet Levis neve, de több magyarázatom is van rá. Egyrészt kezdünk elérni abba a range-be, ahol már elkezdhet kockáztatáson gondolkozni egy-két gárda. Másrészt Daniel Jonesnál több QB prospectben is lehet többet látni (nem túl nehéz). Harmadrészt pedig a Giantsnél olyan posztokra tudnék hozni értékben, ahol már amúgy is megvannak a fiatalokkal. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve Levis képességeiről (a fizikai paraméterei azonban kiválóak), de Jonesnál csak jobb lehet.

1/10 Washington Commanders
Eli Ricks
CB, Alabama

Ricks idén transzferált az Alabamára, ahol instant impactje lesz. Legutóbbi letartóztatása ugyan figyelmeztető jel lehet, de kevés atletikusabb press man corner van nála jelenleg. Ráadásul most Saban kezei alatt egy kis fegyelmet is tanulni fog.

1/11 Pittsburgh Steelers
Peter Skoronski
OT, Northwestern

Sok hasonló képességű tackle jön ki ebből a classból, de mindenki más-más skillekben jó. Skoronski speciel a technikailag legképzettebb közülük, több rendszerben is jó lehet és okos játékos is. A fizikai paraméterei talán nem lenyűgözőek, de van ideje idén magára pakolni egy kis izmot még. A Steeelersnél a támadófal hamarosan prioritást fog élvezni, jövőre már nem nagyon kerülhetik ki a kérdést.

1/12 Philadelphia Eagles (via Saints)
Andre Carter
Edge, Army

Meglepetésként csenghet Carter neve ilyen magasan, de ha nem nézzük az ellenfelek listáját (idén azért lesz egy-két komolyabb csapat, akikkel találkozik), akkor egészen lenyűgöző teljesítményt tudhat magáénak. A tavalyi szezonban Hutchinson és Will Anderson mellett ő nyerte meg százalékosan a legtöbb párharcát. A méretei révén a futás ellen is ellenállhatatlan. Mindössze kicsit fejlődnie kellene a játékolvasásban és stabil franchise pass rusher lehet belőle.

1/13 Minnesota Vikings
Myles Murphy
Edge, Clemson

Próbáltam mást húzni a Vikingsnak mint legutóbb, de továbbra sem érzem, hogy az edge poszt meg lenne oldva, a következő játékos a boardon pedig ráadásul Murphy. Hasonló játékos mint idén Travon Walker. Nagy, hosszú, de kicsit nyers. Ha továbbra is hasonló ütemben fejlődik mint eddig, akkor nem lesz már itt bent.

1/14 Las Vegas Raiders
Paris Johnson
OT, Ohio State

Egy dolog állíthatja meg az idei Raiders offense hengerlését: a saját támadófala. Azt láthattuk, hogy futáshoz elég korrekt tud lenni a fal és főleg középen legalább a közepes szintet képesek megütni. De a Hall of Fame meccs is jól megmutatta, hogy a right tackle poszt nincs megoldva. Johnson idén az ország legjobbnak vélt irányítóját fogja védeni, a legforróbbnak tartott passzjátékban, így nagy segítség lenne.

1/15 Miami Dolphins
Tom Brady és Sean Payton

 

1/16 Houston Texans (via Cleveland)
Bijan Robinson
RB, Texas

Ez a választás jobban tükrözi, hogy szerintem a Texans hogy fog vélekedni, mint én mit tennék, mert Robinson bár kétségtelenül az utóbbi három év messze legjobb futó prospectje, ezen a rosteren lenne még mit javítani a futó poszt előtt. Ellenben ha a Stroud-Robinson duót behúznák, azzal egy olyan szintű fiatal tandemet tudhatnának maguknak, amit egyik csapat sem. Robinson egyébként top5-ben volt az elrontott szerelések kiharcolásában, a próbálkozásonkénti futott yardokban és a kontakt utáni yardokban is tavaly.

1/17 New England Patriots
Michael Mayer
TE, Notre Dame

Nem vagyok képes kihagyni ezt a ziccert. A Baby Gronk, a valódi Gronk sikereinek a helyszínére érkezik. Nagyon jó ez az analógia és bár lehet hogy elkapó vagy corner is jöhetett volna, messze nagyobb tehetséget nem találtam ezeken a posztokon Mayernél. Igazából elkapási skillekben, blokkolásban és technikában is nagyon hasonlít Robra, nyilvánvalóan egy egyelőre lightosabb kiadásban.

1/18 Tennessee Titans
Jordan Addison
WR, USC

Bár a Titans Burks azonnali draftolásával igyekszik eltüntetni A.J. Brown hiányát, gyanítom ez nem fog teljesen megtörténni. És akár Tannehill marad az irányító, akár Malik Willis beválik, mindenképpen szüksége lesz olyan elkapóra, aki nem csak egy ügyes playmaker, de egy jó útvonalfutó, jó kezű receiver is. Addison pont ilyen és bár nem lett szimpatikus az utolsó pillanatos USC-be távozásával, attól még nem lehet vitatni a képességeit.

1/19 Philadelphia Eagles
Antonio Johnson
S, Texas A&M

Ahogy arról már ejtettünk több szót is idén, ez az Eagles roster az irányító posztot leszámítva ligaelit. Egy helyen tudnék komolyabban még belekötni és az a safety poszt. Hamiltont már tavaly is várták a Sasok, de végül más irányba mozgott a csapat. Ha Johnson talán nincs is akkora tehetség mint Hamilton volt, abban azért elég konszenzus a vélemény, hogy egy nagyon jó kezdő kaliberű játékos, aki kicsit ki is emelkedik a classból.

1/20 Baltimore Ravens
Quentin Johnston
WR, TCU

Még ha bízunk is abban, hogy Rashod Bateman beváltja a reményeket, ez a wide receiver sor akkor is nagyon gyenge. Johnston egy igazi yard after catch gép, aki minden harmadik elkapásánál kényszerít ki elhibázott szerelési kísérletet.

1/21 Arizona Cardinals
Clark Phillips
CB, Utah

A posztot úgy gondolom nem annyira kell magyarázni, a corner sor régóta húzódó probléma a csapatnál. Phillips pedig az egyik legtechnikásabb még bent maradt corner ebben a classban. Nem fizikális fellépéséről híres, ami a termete miatt nem is meglepő, de a játékintelligenciája segít áthidalni minden akadályt.

1/22 Seattle Seahawks (via Broncos)
Cam Smith
CB, South Carolina

A Seahawksnál a Legion of Boom szétesése óta nem volt igazán jó cornerback és jelenleg nincs a keretben sem olyan játékos, akiről azt lehetne feltételezni, hogy azzá válik. Cam Smith egy nagyon alulértékelt játékos, pedig az egyik legjobb press man a posztján, aki ugyanakkor nincs elveszve akkor sem, ha zónázni kell. Ráadásul még a futás ellen is jól szokott beszállni, pont ilyen emberekre kell építeni a jövő secondaryjét.

1/23 Los Angeles Chargers
Zion Nelson
OT, Miami

Esküszöm nem a poén kedvéért csinálom, de picit közrejátszik a választásomban, hogy ezzel a pickkel létrejönne a Zion Johnson-Zion Nelson RG-RT duó a támadófalban. Egyébiránt a Miami falembere már tavaly is elsőkörös tehetségként volt kezelve, aki megfordult már a fal mindkét szélén. A Chargers támadófalnak egyértelműen a right tackle az egyetlen igazán gyenge pontja, ezt pedig most orvosolnák.

1/24 Miami Dolphins (via San Francisco)
Isaiah Foskey
Edge, Notre Dame

Nagyon divatos pick a Miamihoz a futó, de én koránt sem gondolom, hogy annyira kész ez a csapat, hogy ilyen luxuspickre fanyalodjon. Sokkal inkább kellene egy domináns pass rusher. Foskey éppen egy 11 sackes szezont tudhat maga mögött és egy nagyon jó egységben, egy nagyon jó edző kezei alatt növelheti ázsióját.

1/25 Indianapolis Colts
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Porter a legjobb termettel és karhosszal megáldott cornere ennek a classnak, aki ráadásul nagy nevű elkapók ellen is bizonyított már. A Coltsnál pedig még ha Gilmore marad is 2023-ra és fenn tudja tartani a formáját, akkor is kell egy külső corner a túloldalára. A Penn State üdvöskéje gyorsan az egység élére állhatna.

1/26 Dallas Cowboys
Trenton Simpson
LB, Clemson

Ismeritek Micah Parsonst? Na, itt a tökéletes párja. Hogy mi szüksége van erre a Dallasnak azt nem tudom, de ha így alakul a draft, akkor kizárt hogy bent hagyják. Simpson épp a legújabb példája annak, hogy egy linebacker coverage-ben, futás ellen és blitzben is jó lehet. És ha éppen annyira beválik mint Parsons, akkor senkinek sem lesz egy szava sem.

1/27 Cincinnati Bengals
Brandon Joseph
S, Notre Dame

Nem alakulnak felhőtlenül Jessie Bates és a Bengals között a tárgyasok, úgy néz ki a sztár safety tag alatt fog játszani. Így Joseph draftolásával nem kerülne lépéshátrányba a csapat, sőt tehetségbeli hátrányba sem. Joseph egy igazi vezér, ráadásul labdavadász is, így egy valódi playmaker érkezne ebbe a védelembe.

1/28 Detroit Lions (via Rams)
Nolan Smith
Edge, Georgia

Nem vagyok oda Smith játékáért, szerintem ő profitál az egyik legtöbbet a Bulldogs védelmének erősségéből, de az első kör végén már jó érték. Egy nagyon jó fizikai paraméterekkel megáldott játékos, aki ráadásul a legfelkészültebb társaktól tanulhat. A Lions ezzel kiegészítené a pass rusher helyét Hutchinson mellett.

1/29 Green Bay Packers
Jermaine Burton
WR, Alabama

Tudom a Packersnek nincs szüksége elkapóra, mert Rodgers bárkivel megoldja, meg amúgy se húznak az első körben erre a posztra, de majd talán az idei kiesésük indokolni fogja, hogy nem lehet igazán tehetséges skill játékosok nélkül nyerni. Burton termetéhez képest jól játssza magát üresre, gyorsan szeparálódik. Idén az Alabamán több esélye lesz kibontakozni, mint tavaly, ez pedig rakétaként lövi majd ki az értékét.

1/30 Kansas City Chiefs
Garrett Williams
CB, Syracuse

A Chiefsnek szüksége lesz előbb-utóbb egy valódi elsőszámú press-manben is jó cornerre. Williams abszolút ilyen játékos, aki tavaly a legtöbb leütött labdával rendelkezett az országban.

1/31 Tampa Bay Buccaneers
Broderick Jones
OT, Georgia

Nehéz a Buccaneersnek húzni, mert bármennyire is szeretnék a jövőnek draftolni, Bradynél megjósolhatatlan mikor vonul vissza, majd tér vissza ebből, így egyelőre abból indulok ki, hogy még játszik. A defensive line-ba az utóbbi években elég draft tőkét invesztáltak, a cornerek közül pedig mindenki kiment, aki első kört érhetne. Így végül a támadófalnál álltam meg, ahol Jones tackle és guard posztra is odaférhet. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy nem sok snapje volt életében, de amikor a pályán volt, akkor nagyon impresszíven teljesített. Idén egy teljes szezonban mutathatja meg, hogy miért tartják sokra.

1/32 Buffalo Bills
Jordan Battle
S, Alabama

Talán a legjobb safety sora a Billsnek van az egész ligában, ellenben egyik kezdőjük sem mai csirke már, Poyerrel ráadásul a tárgyalások is megakadtak. Egy ilyen erős rosterrel pedig megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy a jövőnek draftolnak. Battle egy tapasztalt kezdő safety, aki igazi vezérként tud viselkedni a pálya hátsó részén, jól olvassa a játékokat és gyorsan is reagál.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!