Connect with us

Draft

NCAA szezon előtti 2023-as mock

Szerencsére vészesen közeledik az NCAA szezon, így a beharangozók mellett annak is itt az ideje, hogy újra mockoljunk egyet. A holtszezonban nem feltétlenül volt sok történés, de azért dolgoztak a scoutok, ülepedett sok információ számunkra is, illetve kisebb igazolások is történtek, amik változtathattak a draft utáni sorrenden. Ez a mock draft most felesben fogja takarni, hogy szerintem mit kellene a csapatoknak csinálni és hogy a general managerek hogyan vélekedhetnek. Az egyszerűség kedvéért a draftsorrendnek a tankathon oldal 2022.08.08. időpontjában fennálló sorrendet használtam.

1/1 Houston Texans
C.J. Stroud
QB, Ohio State

A pályán Stroud még nem tett le annyit az asztalra, mint legfőbb riválisa Bryce Young, ellenben az adottságai messze NFL készebbek, mint az Alabama irányítójának. Azt pedig tudjuk, hogy a scoutok nagyon szeretik a jó méretekkel rendelkező, ágyúkarú irányítókat, akik akár az új Herbertek is lehetnek. Amennyiben pedig Stroud egy kicsit bevállalósabban kezdi el használni a lábait is, úgy kétség sem férhet majd hozzá, hogy ő lesz a jövő évi class elsőszámú QB-ja.

1/2 Atlanta Falcons
Will Anderson
Edge, Alabama

Továbbra is nehéz a választás a második helyen, mert természetesen a Falcons is vihet irányítót, de egyelőre én azon az állásponton vagyok, hogy a legjobb QB jelöltek közül csak egy lesz korszakalkotó tehetségnek kikiáltva, így pedig a class legjobb játékosát nem lehet bent hagyni ezen a pontot. Ugyanis akármit csinálnak az irányítók, Will Anderson súlycsoportjába nem kerülhetnek. Az Alabama pass rushere a megtestesítője egy modernkori passzsiettetőnek. Talán nem olyan hegyomlás mint Garrett és nem is olyan természetes tehetség mint Von Miller, de valahol a kettő ász között terjed a skillsetje.

1/3 Seattle Seahawks
Bryce Young
QB, Alabama

Egyre több helyről hallom, hogy Young méretivel kapcsolatban vannak aggályok, de akik ezeket állítják, azokat kérdezzék meg Kyler Murrray-ről előbb. Young ugyanis véleményem szerint eddig többet tett le az asztalra mint Murray az 1/1-es idényében és senkit nem izgatott túlzottan a termete (vagy ha izgatott is, akkor is 1/1 lett). Seattle-ben ráadásul találkoztak is hasonló adottságokkal rendelkező irányítóval. Young megtestesíti a számomra talán két legfontosabb modernkori QB adottságát. A mobilitást és a higgadtságot. Tavaly koránt sem volt olyan jó a támadófala mint kellett volna, ő azonban könnyedén mozgott el a védők elől és a legfontosabb pillanatokban is hideg fejjel tudott dönteni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!