Connect with us

Hír

BREAKING: Quenton Nelson magasan a legjobban fizetett guard lett

Még épp a szezonkezdet előtt sikerült megegyeznie egymással a Coltsnak és az elit guard Quenton Nelsonnak egy vaskos szerződéshosszabbításról. Adam Schefter információi szerint négy évre $80 millióért írt alá Nelson, amiből $60 millió valamilyen formában garantált.

Az évi $20 milliós átlagával magasan a legjobban fizetett guard lesz a ligában, az eddigi rekorder az idén Jacksonville-be igazoló Brandon Scherff, aki $16,5 milliót keres átlagban. Nelson szerződéséből még egy év, az ötödik éves opció hátravolt, de azzal együtt is $18,75 millió az éves átlaga, tehát minden szinten újraszabta a guard piacot.

Az 1/6-ra kiválasztott Nelson négy év alatt négyszer lett Pro Bowler, azonban tavaly nem volt olyan elit szezonja, így először nem lett All-Pro. Persze a tavalyi relatíve gyengébb idény ellenére is a liga egyik, ha nem a legjobb guardja, akit érthető módon nem akart elengedni a Colts.

Az indianapolisiak egyébként elég parádés 2018-as draftot hoztak össze, ilyen hosszabbításokat írtak alá a top választottjaik:

  • G Quenton Nelson 4 év $80M
  • LB Shaquille Leonard 5 év $99M
  • RT Braden Smith 4 év $70M
  • RB Nyheim Hines 3 év $18,6M

Az előbbi három top5-ös fizetés a piacon.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!