Connect with us

Hír

Lábedzés a fekvenyomópadon

Lábedzés a fekvenyomópadon

Ez elsőre picit furcsán hangzik, miért végeznék láberősítő gyakorlatokat egy bench press padon, de pici kreativitással a fekvenyomó pad is lehet multifunkcionális fitness segédeszköz. Jöjjön most 3+1 alapgyakorlat kifejezetten lábra, ami elvégezhető rajta.

Bolgár guggolás

Rendkívül hasznos és sokszor méltánytalanul háttérbe szorult guggolás forma. Remekül megdolgoztatja a fenék- és elülső combizmokat. Ezenkívül javítja az egyensúlyérzéket is és a gyakorlat végzése közben a törzsizomzat is dolgozik. Végezhető a fekvenyomó padhoz tartozó hosszú súlyzórúddal, de kezdetben könnyebb és biztonságosabb két egykezes súlyzóval begyakorolni a helyes kivitelezést.

Csípőtolás

A fekvenyomópad masszív konstrukciója lehetővé teszi, hogy a hát felső részével, a lapocka vonalánál stabilan megtámaszkodva csípőtolást végezhess. Gyakori futóedzések mellett szinte kötelező erősítő gyakorlatokat végezni a fenék és medencetájék izmainak fejlesztése érdekében. Súlynak szintén használható a hosszú súlyzórúd, de jó szolgálatot tehet egy nagyobb kettlebell, a gyakorlatot legkényelmesebben pedig egy homokzsákkal lehet végezni.

Step-up (féllépés a padra)

Szintén remek gyakorlat a comb elülső részének megerősítésére. A kivitelezés mellett fokozottan ügyelj az agy-izom kapcsolatra az edzés folyamán. Ne lendületből juttasd a tested a pad tetejére, a munka nagy részét végezze a combizomzatod és a padról való leereszkedés is legyen maximálisan koordinált. A fekvenyomópad felületét érdemes védeni például sztreccsfóliával, hogy a cipőd talpa ne sértse meg a pad kárpitozását.

Felugrás

Az ugrógyakorlatok elsősorban a dinamikát és robbanékonyságot javítják, az edzésre egy fekvenyomópad is tökéletesen megfelel. Ahogy az előző gyakorlat esetében, itt is ajánlatos védeni a pad burkolatát, súly sem szükséges a kivitelezéshez, de az igazán pro atléták nehezíthetik a gyakorlatot lábsúlyokkal vagy súlymellénnyel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!