Connect with us

Minden ami NFL

Három csapat megérkezett, egy contender mehet a levesbe, és van egy korai MVP-esélyesünk

Hosszú még a szezon és láttunk már nagy feltámadásokat vagy nagy összeomlásokat, így óvatosan kell bánni a szezon eleji kiugró teljesítmények túlreagálásával. Gondoljunk csak a tavalyi 3-0-s Panthersre, amely utána 14-ből 12 meccset elbukott (bár azért ott láttuk jönni a visszaesést). DE van most három olyan csapat is, amely kisebb-nagyobb meglepetésre megérkezett a (kisebb-nagyobb) contenderek közé. Mellettük eltemetek egy szezon előtt SB-esélyesnek tűnő gárdát, és lesz szó az MVP-cím egyik korai esélyeséről is. 

Három csapat, amely megérkezett

Ha megnézzük az alábbi ábrát, ami a csapatok offense és defense oldali EPA/play mutatóit ábrázolja, akkor kirajzolódik négy rendkívül jó csapat és még két rendkívül jó támadósor.

De akár megnézhetjük külön a támadósorokat is, ahol hogy-hogy-nem hasonló kép alakul.

A Chiefst és a Billst ide vártuk, ebben semmi meglepetés nincs. A Jaguars, az Eagles és a Dolphins ilyen magas helye azonban a legtöbbek számára meglepő lehet (a Ravensről is lesz szó a cikkben kicsit más kontextusban), ez a három csapat viszont egyértelműen megérkezett a legjobbak közé.

De mégis mitől ilyen jó ez a három csapat, miért hihetjük el, hogy tényleg ott lesznek a rájátszásban és akár még ott is hozhatnak győzelme(ke)t?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!