Connect with us

NCAA

Hatalmas rangadók az NCAA első fordulójában

Végre elérkezett az NCAA idény első hete és rögtön temérdek izgalmas és akár a playoff szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzést kapunk (egy pár találkozón már túl is vagyunk tegnap éjjelről). Természetesen amellett hogy megnézzük, ezen találkozóknak mik lehetnek a kulcskérdései, kiemelten figyeljük már most a jövő évi draft szempontjából releváns játékosok teljesítményét. Ebben sokat segít a hazai szurkolóknak, hogy az Aréna 4 idén is közvetít amerikai futball meccseket, az első fordulóból például rögtön egy nagyon parázsnak számító rangadóval is jelentkezik.

Notre Dame Fighting Irish @ Ohio State Buckeyes (vasárnap 01:30)

A hét slágermérkőzése természetesen a Notre Dame vendégjátéka lesz Columbusban, ahol rögtön két top5-ös gárda találkozik, és nagyon sokat meg fogunk tudni a jelenlegi erőviszonyokról. Nem mellesleg hemzsegni fognak a pályán a jövő évi drafton első körbe várt játékosok.

Hol dőlhet el a mérkőzés és kiket figyeljünk?

Erre két választ lehet adni. Az első és talán legfontosabb kulcskérdés, hogy a Buckeyes ligaelit passzjátékával mit tud kezdeni a vendég csapat. C.J. Stroud és Jaxon Smith-Njigba a liga legjobb irányító, elkapó duója, a jövő évi drafton mindketten a top5-be várhatóak, így finoman fogalmazva is gondot okozhat a levédekezésük. Ráadásul Smith-Njigba mellett ott az ifjabb Marvin Harrison, Julian Fleming (2020-as év 3. legmagasabbra értékelt recruitja) és Emeke Egbuka (2021-es év 10. legmagasabbra értékelt recruitja) akik úgy szeretnének felszínre törni, mint Njigba tette azt tavaly Olave és Wilson mellett. Ez az elkapósor tehát hemzseg a tehetségektől.

A Notre Dame esélye az lehet, hogy nagy nyomást helyez Stroudra, akinek így kevesebb esélye lesz kialakítani a kémiát elkapóival és pörgetni az Ohio State hosszú játékait. Erre meg lehet minden esélyük, ugyanis náluk játszik a szintén első körbe várt pass rusher Isaiah Foskey, akinek a fizikális, erőszakos játéka könnyen zavarba hozhatja a hazaiakat. Várhatóan sokat találkozik majd Paris Johnsonnal (szintén első körbe várják jelenleg), aki idén ha megmutatja, hogy left tackle-ként is jól teljesít, akkor magasan lehet az értéke. Ha sikerül kicsit szétzilálni az Ohio State falát, akkor kapkodóvá válhat a játék és a vendégek rutinos secondary játékosai esetleg átfordíthatják a momentumot is. Akit itt mindenképpen figyeljünk az Brandon Joseph (meglepetés, még egy első kör közelébe várt játékos), aki idén került transfer keretében a csapathoz, de már a szezon elején meghatározó lehet.

Ha a labda másik oldalára mozgunk, akkor mindenképpen azt a kérdést kell feltennünk, hogy az új defensive koordinátor Jim Knowles mennyit tudott javítani a Buckeyes botrányos védelmén, különösen a futásvédekezésen. Emlékezhetünk, hogy tavaly a Minnesota rögtön meglepte a hazaiakat és földön szétcincálta ezt a védelmet. A vendégek támadófala kimondottan erősnek számít, Jarrett Patterson a fal belsejében az egyik legjobb futásblokkoló belső támadófalember az országban (kisebb sérülés miatt azonban egyelőre kérdéses a játéka), aki jövőre akár az első körbe is becsúsztat. Ráadásul Michael Mayer, alias Baby Gronk is kimondottan jó blokkolónak számít tight end poszton, amire sokat építhet a vendég együttes. Nagy súly nehezedik majd a hazaiak rutinos edge rushererének, Zach Harrisonnak a vállára, aki tavaly elég inkonzisztens volt és a gyorsasága sem emberfeletti, ellenben technikás és egy jó rendszerben többre viheti. Segítségére lehet a védőfalban a fiatal Jack Sawyer, aki nagy tehetségként került a ligába és az egyik legsokoldalúbb fiatal védőfal játékos a ligában, ámde rettentően tapasztalatlan.

Érdekességképpen pedig meg lehet említeni, hogy a Notre Dame friss főedzője, a védőkoordinátorból előlépő Marcus Freeman, a karrierje során az Ohio State linebackere volt, így visszatér alma materébe.

Oregon Ducks vs. Georgia Bulldogs (Atlanta) – (szombat 21:30 ARENA4)

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!