Connect with us

Összefoglaló

Az Eagles kiütéssel, a Titans futásokkal, a Vikings hülye meccsen, a Cowboys támadójátékkal nyert

Az Eagles könnyedén tartotta meg veretlenségét AJ Brown parádés játékának is köszönhetően, a Titansnek elég volt Derrick Henry a győzelemhez, a Cowboysnál végre ismét lehengerlő támadójátékot láttunk, a Vikings és a Cardinals pedig külön-külön sem képes normális meccsre, nem hogy egymás ellen. 

Pittsburgh Steelers @ Philadelphia Eagles 13-35

Kiválóan kezdte a találkozót a veretlen Eagles, ugyanis a védelemtől két nulla yardos futásmegállítás és egy sack jött össze az első drive-ban, majd a támadók megcsináltak egy harmadik és rövid, majd egy negyedik és rövid szituációt is, aztán Jalen Hurts felhajította a labdát a célterületre, ahol AJ Brown átugrotta Minkah Fitzpatrickot és leszedte első touchdownját.

A Hurts, Brown duó pedig itt nem állt meg. Ugyan ez az első TD nem feltétlen volt egy jó döntés vagy jó passz az irányítótól, ezt kárpótolta a következő kettővel. Azoknál ugyanis tökéletes labdákat osztott ki Brownnak az oldalvonal mellé a célterületre Ahkello Witherspoon őrizetében. Brown 5 elkapásból 113 yardot és 3 TD-t szerzett a félidőig, végül 6 elkapással és 156 yarddal zárt. Hurts 19/28, 285 yard, 4 TD, 0 INT lőlapot tudott felmutatni egy 140,6-os passer ratingért. Szinte hibátlan volt, ráadásul még csak elő sem kellett vennie a lábait, mindössze 10 yardot tett meg a földön. Ott egyébként Miles Sanders haladt jól, 9 futásból 78 yardot és egy TD-t ért el. Az Eagles offense összességében nagyon jól teljesített, garbage time előtt nyolc támadásból öt touchdownt sikerült szerezni, a Steelersnek nem volt ellenszere igazából semmire és idén másodszor engedtek 35+ pontot.

A pittsburghi támadósornak volt egy fellángolása a mérkőzés elején, amikor kiegyenlítettek 7-7-re egy trükkös negyedik kísérletes Claypool passzal Derek Wattnak, azonban ezen kívül nem sok babér termett nekik. Az első félidőben ezt a drive-ot leszámítva 5 támadásból 30 yard jött össze, ráadásul ebből 45 yard (nem elírás) egy field goalt megelőzően. Matt Canada támadókoordinátor kirúgásáért már korábban is sokan felszólaltak, és ugyan volt egy-két szép hívása ezen a találkozón, összességében még mindig elég problémás ez az offense, hiszen passzonként mindössze 5 yardot haladtak átlagban és idén ötödjére nem sikerült még csak 20 pontot sem feltenniük a táblára.

Kenny Pickett folyamatos nyomás alatt játszott, igazából esélye sem volt kibontakozni, hiszen a várakozásoknak megfelelően a támadófala nem tudta feltartóztatni a Sasokat. Különösen jó meccse volt Javon Hargrave-nek a volt csapata ellen, hiszen a hatból két sacket is ő szerzett, az egyikből ráadásul fumble-t is kierőszakolt. Az újonc QB emellett dobott egy interceptiont is CJ Gardner-Johnsonnak, aki termeli a turnovereket az egész Eagles védelemmel egyetemben.

Az Eagles magabiztosan tartotta meg tehát veretlenségét, így már 7-0-val áll, amire 2004 óta nem volt példa – akkor Super Bowlba ment a csapat, majd ott kikapott a Patriotstól. A Steelers mindeközben 2-6-tal jelenleg az 1/4-es pick birtokosa.

(katonadani)

Arizona Cardinals @ Minnesota Vikings 26-34

Ez a két csapat még mindig nem képes normális meccseket játszani. A Vikings szokás szerint jól kezdett, el is húzott 14-3-ra. Aztán még a félidő előtt felzárkózott a Cardinals, hogy aztán a második félidő elején át is vegye a vezetést. Ezután a minnesotaiak visszavették a vezetést, egy játékkal később Kyler Murray dobott egy interceptiont, amiből nem sokkal később újabb TD-t szerzett a Vikings, így 28-17 állt a táblán a javukra. Ezután a Cardinals szerzett hatpontost, majd a Vikings gyorsan fumble-t vétett, amiből mezőnygólt szerzett az Arizona, így 28-26-ra felzárkózott.

Ez persze még nem volt elég, a Minnesota gyorsan puntolni kényszerült, de ahelyett, hogy a győzelemért támadhatott volna a Cards, Greg Dortch elejtette a labdát, majd pár játékkal később TD-t szerzett a Vikings. Itt meglehetett volna a két labdabirtoklásnyi előny, de az extra pont kimaradt, tehát 8 pontos hátrányban jöhetett a Cardinals az egyenlítésért. Interception. De Vikings three-and-out, lehet megint támadni. Turnover on downs. Újabb Vikings three-and-out, harmadjára is lehet támadni az egyenlítésért. Mezőnygól-távolságban két sack, meccs vége.

Nehéz szavakat találni erre, de igazából megszoktuk már Vikings és Cardinals meccseken külön-külön is, szóval egybevonva exponenciálisan hozták ezt az érthetetlen meccset.

Cousins rendben volt, voltak pontatlanságai, de elég jó dobásai, nem adta el a labdát és két TD-t is passzolt, plusz nagy meglepetésre futott is egy hatpontost. A földön elég jól ment a Vikingsnak, Dalvin Cook 111 és egy TD-ig yardig jutott, de Alexander Mattison is beletett 40 yardot plusz egy hatpontost a közösbe. Justin Jefferson majdnem elérte a 100 yardot, Adam Thielen 67-ig jutott. A védelemben a két safety, Harrison Smith és Camryn Bynum szerzett egy-egy interceptiont, emellett négy zsákolást is fel tudott mutatni az egység. A Cardinals inkább Danielle Huntert akarta kivenni a játékból, így Za’Darius Smith-nek volt nagy meccse három zsákolással, köztük a meccset lezáróval. A passzvédekezéssel viszont bőven akadtak problémák, nem sikerült megállítani az ellenfél legjobb elkapóját, de még csak az epizódszereplőt sem.

Előbbi nyilván DeAndre Hopkins, aki 159 yardig jutott, 13 célbavételét 12 elkapásra váltotta és volt egy highlight TD-je is. Amikor haladni kellett, akkor mindig őt kereste Murray. Mellette pedig Rondale Moore-nak volt végre nagy napja, 92 yardot és egy TD-t tett be a közösbe, őt is nehéz volt megállítania a Vikingeknek. Murray-t a két interceptionje miatt nem lehet dicsérni, mindkettő csúnya volt, ami jelentősen lerontja az összképet, pedig amúgy jó lett volna. A földön viszont nem sikerült haladnia a csapatnak, összesen 78 yardot tettek meg, de abból Murray 36-ot. Védőoldalon jól sikerült nyomást helyezni Cousinsra, elsősorban JJ Watt használta ki az újonc guard Ed Ingram gyenge játékát, hiszen a háromból ő szerzett két sacket, a harmadikat pedig Isaiah Simmons, aki ezzel egy fumble-t is kierőszakolt. A Vance Joseph féle blitzek felemásra sikeredtek, időnként eléggé sikerült megzavarni Cousinst velük, időnként viszont alaposan meg lettek égetve ezekkel.

A Vikings így tovább menetel és már 6-1-es mérleget tud felmutatni, míg a Cardinals 3-5-ös mérleggel áll az NFC masszív középmezőnyének végén.

(katonadani)

Chicago Bears @ Dallas Cowboys 29-49

Kifejezetten szórakoztató és látványos találkozó volt ez, ahol mindkét irányító és mindkét offense idei legjobbját nyújtotta. Az elején pedig még úgy nézett, hogy ez nagyon sima lesz, ugyanis a Cowboys az első négy támadását touchdownra váltotta, úgy mentek át a Robert Quinn nélküli Bears védelmen, mint kés a vajon. Mindeközben a Maciknak csak egy TD-re futotta, azonban a félidő végén levezettek egy szép támadást, Eddie Jackson interceptionje után pedig egy mezőnygól is összejött az utolsó másodpercekben, így 28-17-re visszajöttek a nagyszünetre.

Sőt, 28-23-ra is sikerült felzárkózni (a kétpontos kimaradt), és itt felsejlett a hatalmas fordítás lehetősége. A Cowboys viszont felébredt a szunyókálásból és gyorsan szerzett egy hatpontost, majd David Montgomery fumble-jét Micah Parsons felszedte, és mivel Justin Fields ahelyett, hogy megérintette volna a földön, inkább átugrotta, így aztán a Parsons vissza is vitte TD-re.  Ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiszen 20 perccel a vége előtt 42-23-ra vezetett a hazai csapat. A Bears még szépített ezen, de aztán Tony Pollard megszerezte harmadik futott touchdownját is és lezárt a találkozót.

Kezdjük a Cowboys oldalán az értékelést: Dak Prescott parádésan játszott, 21/27, 250 yard, 2 TD került a lőlapjára. Oké, volt egy elkerülhető interceptionje, de azon kívül szinte hibátlan volt és valósággal szétszedte a Bears zónavédelmét. Ritmusban játszott, megtalálta a célpontjait, jobbra-balra osztogatta a gyönyörű passzokat, és még a földön is hasznos volt 34 yarddal és egy TD-vel.

A levegőben CeeDee Lambet és Dalton Schultzot lehet kiemelni 77 és 74 yarddal, de a skill playerek közül Tony Pollard vitte a prímet. Zeke Elliott sérülésével megmutatta, hogy neki kellene kezdőnek lennie, 14 futásból 131 yardot és 3 TD-t szerzett. Az egész offense mindössze kétszer szorult puntra, a harmadik kísérleteket 82%-ban megoldották, és már az első félidőben 28 pontot tettek fel a táblára, miközben egész évben a 25-öt sem érték még el egyszer sem. Persze a Bears védelme most kifejezetten gyengén nézett ki az eddigi hetekhez képest, de ez az offense teljesítmény akkor is lehengerlő volt.

A Bearsnél pedig Justin Fieldset kell nagyon megdicsérni, karrierje legjobb mérkőzését produkálta. Ugyan a 151 passzolt yard nem feltétlen mondatná ezt velünk, de kiváló meccse volt. Több nagy passzát is elejtették, amik javítanának a yard statisztikákon, de így is 73,9%-os pontossággal dobált, volt két TD-je eladott labda nélkül, emellett a földön is hozzátett 60 yardot és egy hatpontost. A vezetésével 29 pontot tett fel a Bears a liga egyik legjobb védelmének. Persze kellett ehhez a futójáték is, ami 240 yardot szerzett összesen, Khalil Herbert nagyon jól mutat, és Pollardhoz hasonlóan ő is pályázik a kezdő RB címre. Ez már a harmadik 200+ yardos meccse volt a csapatnak zsinórban, amire 1968 óra nem voltak képesek.

A Cowboys így 6-2-es mérleggel mehet pihenőhétre, míg a Bears 3-5-tel várja a folytatást, de mindenképp bizakodóan offense oldalon.

(katonadani)

Tennessee Titans @ Houston Texans 17 – 10

Pár nappal a meccs előtt derült ki, hogy Ryan Tannehill nem tudja vállalni a játékot, és Malik Willsnek kell helyettesítenie őt. Kiváló lehetőség kínálkozott a Titansnek arra, hogy megnézzék, mire képes az újonc, de ebből a meccsből nagyon sok tanulságot nem sikerült levonni. Az irányítónak epizódszerep jutott egész mérkőzésen, mindössze 10 alkalommal passzolt. A második félidőben konkrétan egy passzkísérlete volt. Ebből a 10 átadásból 6 volt pontos 55 yardért, és egyszer eladta a labdát. Ez nem túl biztató kezdet.

A Titans azért is tudott ilyen óvatosan bánni Willisszel, mert földön viszont dominálta a Houstont. Derrick Henry egyik kedvenc ellenfele a Texans, az előző három meccsen is 200 yard fölé jutott ellenük, most pedig meglett neki a negyedik ilyen találkozója. 32 futásból 219 yardot, és 2 TD-t gyűjtött össze. Hasonlóan jól futott Dontrell Hilliard is, aki 8 megiramodásból szerzett 83 yardot. Ha néha Henrynek pihennie kellett, akkor tökéletesen tudta helyettesíteni. Még Willis is megiramodott 5 alkalommal, de neki már csak 12 yard jött össze.

A vendégek földön 314 yardot termeltek, ami pedig bőven több volt, mint az egész Texans offense produkciója. A hazaiaknál a támadójáték ugyanis nem létezett. Az alábbi drive-okat sikerült összehozniuk:

  • INT
  • 3&out
  • 3&out
  • FG, de csak mert Woods elejtette a puntot, és jó helyről indulhattak, amúgy 3&out
  • 3&out
  • 1 first down, majd punt
  • 1 first down, majd punt
  • 1 first down, majd punt
  • 3&out
  • 3&out
  • TD

A meccs utolsó 2 percéig teljesen értékelhetetlen volt ez az „offense”. 58 percen keresztül a 80 yardot nem sikerült elérni. Aztán az utolsó két percben sikerült levezetni egy értékelhető drive-ot, ahol sikerült megduplázni az addig szerzett yardok mennyiségét. Talán már a Titans is kicsit megalázónak találta ezt a statisztikát, és engedett nekik. Vagy csak már mentek volna haza. Akárhogy is, garbage time-on kívül ez a Texans semmit nem tudott alkotni ma.

A Titans teljesen megérdemelten nyert, és még a Texansra nézve hízelgő az eredmény. Derrick Henry ismét bohócot csinált belőlük, és ha Tannehill játszott volna, akkor sokkal nagyobb lett volna a különbség. Az egyetlen dolog, amit sajnálhat a Tennessee, hogy nem sikerült semmit kideríteni az újonc irányítóról.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!