Connect with us

Hír

Chris Jones: 150 kiló vagyok, hogyan sackeljek úgy, hogy nem esek rá a QB-ra?

Parádés hétfő esti rangadót játszott egymással a Chiefs és a Raiders, de mégis a játékvezetők teljesítménye miatt hangos most az internet. A leglátványosabb bírói hiba egyértelműen Chris Jones strip sackje volt, amit a játékvezetők roughing the passer büntetésnek ítéltek:

“Ezen nincs mit megmagyarázni. Mit kellene csinálnom? 150 kilós vagyok, teljes sebességgel szaladok az irányító felé, mégis hogyan tudnám úgy sackelni, hogy nem esek rá. Mit akarnak tőlem, mit csináljak?”

– fakadt ki a védő (via PFT).

Ezen tényleg nincs mit magyarázni, egyértelmű bírói hiba volt. Pláne annak fényében, hogy egyrészt Jones esés közben kitámasztott a kezével, tehát nem esett teljes testsúllyal Derek Carra (nem mintha számítana, a szabályt nem a sackekre találták ki, hanem hogy az elkésett kísérleteknél a védő próbáljon meg minél kevesebb kárt okozni), másrészt a sack közben még a labdát is megszerezte, fumble-nél pedig nehéz úgy kicsi a rakást játszani, hogy nem nehezedsz rá a másikra.

Az ügy egyébként ott tart, hogy a jövő heti tulajdonosi megbeszélésen is téma lesz a roughing the passer büntetés és remélhetőleg sikerül pozitív változtatásokban megegyezni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!