Connect with us

Összefoglaló

A Bears alaposan elintézte a Patriotsot

A Patriots hazai pályán fogadta a Bearst és nagyon jó esélye volt arra, hogy 4-3-ra javítsa a mérlegét. Alapvetően nem is volt rossz a hazai csapat, de ennyi egyéni hiba mellett esélye sem volt, így Justin Fieldsék kifejezetten magabiztos gyűjtötték be a szezonbeli harmadik győzelmüket.

A meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy Mac Jones játékra alkalmas és kezdeni fog. A korábbi első körös QB azonban olyannyira nem váltotta meg a világot, hogy két 3&out és egy interception után Bill Belichick leültette a padra. Ekkor a Bears már 10 nullára vezetett a dübörgő futójátékának és Justin Fields lábainak köszönhetően, de Bailey Zappe Tom Bradyre itta magát és gyorsan levetetett két TD-drive-ot, így hat perccel az első félidő vége előtt már a Patriots vezetett.

Erre viszont ismét volt válasza a Bearsnek. Előbb egy 9 játékból álló 75 yardos drive végén TD-t szerzett a vendég gárda, majd egy fumble-t értékesítve 20-14-re növelte az előnyét. Ez még bőven vállalható hátrány volt hazai szempontból, viszont Zappe-ből kiment a pálinka, így a második félidőre már csak két 3&outra és két INT-re futotta a New England támadósorától. A Chicago természetesen köszönte szépen lehetőségeket és már a negyedik negyed legelején beállította 33-14-es végeredményt.

A Patriotsnál minden is rossz volt. Jones hat passzából csak három ment csapattárshoz 13 yardért és egyszer eladta a labdát, ami egy kemény 16,7-es passer ratinget eredményezett. Konkrétan több yardot szerzett fájós bokával a földön (3 futás, 24 yard), mint passzolva. Ezzel egyébként a csapat futott yardjainak 30 százalékát ő szerezte, ugyanis a Bears nagyon jól felkészült a Patriots futójátékából: Rhamondre Stevenson 11 futásból csak 39 yardot és egy TD-t, míg Damien Harris három labdacipelésből 8 yardot tett a közösbe.

Zappe becserélése egyértelműen jót tett a meccsnek és összehasonlíthatatlanul jobb volt Jonesnál. Az első két drive-jában volt két remek passza (az egyikből TD lett, a másik megalapozott egy hatpontost), amit bravúrosan kapott Jakobi Meyers és DeVante Parker. Ezzel viszont el is fogytak az aznapi jó játékok és egy durva földbeállás lett a végeredmény. Zappe kétszer is INT-t dobott, illetve volt egy fumble-e is egy elrontott futójátéknál, az ember már azt várta, hátha a poén kedvéért visszajön Jones a kezdőbe.

A Bears defense tehát szétszedte a Patriots támadósorát, bár ez annyira nem volt meglepő. Ellenben az némileg váratlannak hatott, hogy működőképes volt a vendégek támadósora. Természetesen megint nem Justin Fields passzjátékáról fognak szólni az újságok (179 yard, egy TD, egy INT), cserébe viszont lábon félelmetes volt.

A Chicago támadófala továbbra is nagyon gyenge, Fieldset négyszer sackelték és szinte végig nyomás volt rajta, viszont a legtöbb esetben ő jött ki győztesen a buliból, 14 futása a második-, 82 yardja a legtöbb volt mindkét csapatban. Mondjuk jobb lenne, ha kevesebbet kellene az életéért menekülnie (bármilyen jól is csinálja), és több rá hívott futójátékot kellene betolni, mert ez szemlátomást működik. Ezzel együtt a csapat 45 kísérletből 243 yardot és két TD-t termelt a földön, ami egy Belichick védelem ellen abszurdnak tűnik, pláne New Englandben.

A védelemből Roquan Smith-t lehet kiemelni, akinek volt 12 tackle-je, egy sackje, egy negatív yardos szerelése, egy leütött passza, egy INT-je és egy QB-hitje. Mellette leginkább a secondary tagok játszottak még jól a két második napos újonc (Jaquan Brisker, Kyler Gordon) is interceptiont szerzett, plusz a rúgó Cairo Santos, aki 4/4 mezőnygólt és 3/3 extrát is magabiztosan a póznák közé lőtt.

Összességében ez egy teljesen vállalható Bears volt, már csak a passzjátékkal kellene valamit kezdeni, bár az a támadófal rendbetétele előtt aligha történik meg. A Patriots viszont továbbra is végtelenül ambivalensen teljesít a labda mindkét oldalán. Jones idén egyértelműen rosszabb, mint Zappe és ha nem nézzük a draftpozíciót, akkor a negyedik körös újonc viszi a prímet. De a védelemre sem lehet büszke BB, a 243 futott yard embertelen. Egyébként a Bears támadófal, mint olyan nem létezik, Matt Judonék folyamatosan ott csöveltek a Bears backfieldjén, csak onnan meg elszaladtak arra, amerre nem volt védő.

Chicago Bears @ New England Patriots 33-14

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!