Connect with us

Érdekességek

Idén a védelmek nyerhetik meg a bajnokságot?

Ha úgy tűnik, hogy a támadósorok szenvednek, akkor az nem véletlen. A csapatok mindössze 21,6 pontot átlagoltak eddig meccsenként, ami 1,4 ponttal kevesebb mint tavaly, és jelentősen elmarad a 2020-ban hozott 24,8 pontos átlagtól, írja a PFT.

Ugyan elméletben a sok szoros meccs és ezáltal a kiszámíthatatlanság, plusz a csapatok közti kis különbség illik az NFL ideájához, hogy bárki bármikor megverhet bárki mást, alapvetően mégsem jó ez a ligának. A szurkolók többsége ugyanis a pontgazdag meccseket szereti, de az NFL Network információi szerint a tulajdonosok egyelőre nem aggódnak a folyamatosan csökkenő pontszámok miatt – bár ha ez az idény végéig így lesz, akkor változhatnak a dolgok.

Az más kérdés, hogy ugyan mit tehetne ennek érdekében a liga? Ugyan a szurkolók jobban szeretik a támadófocit, ezt mesterségesen csak úgy lehetne segíteni, ha a védőkkel szigorúbbak lennének a játékvezetők, de egy kevéspontos meccs még mindig jobb, mint egy zászlóparádé. Emellett elég valószínű, hogy a támadósorok visszaesése ahhoz vezethető vissza, hogy a csapatok a sok két safetys felállássál megfojtják a legtöbb offense-t, tehát a defense-ek válaszoltak az utóbbi évek támadó dominanciájára. Erre előbb-utóbb a támadóguruknak is lesz válaszuk és talán jobb lenne, ha a liga nem piszkálna bele a helyzetbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!