Connect with us

Minden ami NFL

Mitől ilyen jó az NFC (B)East?

Az NFC East 15-6-os mérleggel áll – ebből ráadásul három vereség csoporton belül jött össze –, ami a legjobb mutató az összes divízió közül. A pár éve még NFC Leastnek csúfolt csoport most NFC Beastként tetszeleg, de minek köszönhető ez az átalakulás? Miért áll ilyen jól az Eagles, a Cowboys és még a Giants is?

Két évet sem kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy nevetség tárgya legyen az NFC East. A Washington úgy jutott be 7-9-es mérleggel a rájátszásba, hogy ehhez a 4-10-1-es Eagles aktív és látványos tankolása kellett az utolsó fordulóban ellenük – Philadelphiában aztán mindössze három évvel a Super Bowl megnyerése után elküldték Doug Pedersont és Carson Wentzet is. Így lemaradt a playoffról a meccs leadása miatt elégedetlenkedő, de mindössze 6-10-es, Joe Judge vezette Giants, amelynek ez volt a legjobb mérlege az utóbbi öt évben. A Cowboys mindeközben Dak Prescott sérülése miatt versenyben sem volt, emellett a liga egyik legrosszabb védelmét tudta felmutatni.

Mindössze 21 hónappal később az Eagles egyedüliként a ligában veretlen, a Giants és a Cowboys pedig 4-1-es mérleggel áll, amit rajtuk kívül csak három csapat mondhat el a ligában – tehát itt van az NFL legalább 4 győzelemmel rendelkező csapatainak fele. Oké, a Commandersnek nem sikerült felállnia, sőt, de őket most vegyük ki az egyenletből, nem lehet mindenki egyszerre szuper. A fivethirtyeight.com oldal egyébként az Eaglesnek 98%, a Cowboysnak 91%, és még a Giantsnek is 58% esélyt ad arra, hogy bejusson a rájátszásba.

De mitől ilyen jó ez a három csapat?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!