Connect with us

Draft

Mock draft az NCAA szezon fele után

Túl vagyunk a szezon felén és bár ilyenkor még rengeteg változás szokott történni, egy kisebb képet már kaptunk arról, hogy melyik játékos merre is áll a fejlődésben, ki az akit biztos, hogy kihúzhatunk az első körből és ki az, aki kicsit feljebb kúszott a rangsorokban. Ez a mock draft most is felesben fogja takarni, hogy szerintem mit kellene a csapatoknak csinálni és hogy a general managerek hogyan vélekedhetnek. Az egyszerűség kedvéért a draft sorrend a 2022.10.07-én reggel fennálló viszonyok szerint készült el (tehát még az 5. forduló előtt kezdett el íródni) a fogadóirodák Super Bowl oddsai alapján. Korábbi mockjaink itt és itt.

Grafika: thescore.com

1/1 Houston Texans
C.J. Stroud
QB, Ohio State

Nincs változás az első helyen. Stroud még mindig a leginkább NFL kész irányító jelenleg a prospectek közül. Nem mellesleg a riválisai vagy rossz teljesítményük (Richardson, Levis) vagy kisebb sérülésük (Young) miatt kerültek hátrányba vele szemben.  Érdemes még megjegyezni, hogy a Buckeyes sorsolása eddig igencsak kedvező volt, de a támadósor úgy van top3-ban szinte minden fontos statisztikai mutatóban, hogy a csapat elsőszámú elkapója és futója is több mérkőzést hagyott ki sérülés miatt.

1/2 Seattle Seahawks
Will Anderson
Edge, Alabama

Geno Smith jelenleg az egyik legjobb irányító a ligában – legalábbis ami a puszta statisztikákat illeti. Tehát semmi szükség irányítóhúzásra. Viccet félretéve, Stroud után komoly szakadék következik tehetség szinten, mert bár Bryce Young véleményem szerint egy egészen kivételes irányító, de a sérülése és játékstílusa miatt aligha fogják nagyon preferálni a csapatok. Főleg nem a Seahawks, ahol már láttak egy nem csak felépítésben, de játékban is hasonló QB-t az elmúlt évtizedben. Anderson ezzel szemben továbbra is a class legjobb játékosának tűnik. Érdemes azonban megjegyezni, hogy egyre több hangot hallani, hogy nem akkora generációs tehetség mint a Bosa testvérek vagy Myles Garrett volt. És ebben lehet is némi igazság.

1/3 Chicago Bears
Jalen Carter
iDL, Georgia

Chicagóban úgy döntöttek nincs szükség passzjátékra, így gondolom felesleges lenne leváltani a frissen húzott QB-t egy másikra. Komolyra fordítva a szót, amíg meg sem próbálják kiaknázni a Fields játékában rejlő lehetőségeket, addig nem gondolom, hogy irányító draft lenne a megoldás. Ellenben a védelem a sok fiatallal nagyon jól néz ki. Mindössze a belső védőfalból hiányzik egy komoly kezdő. Carternél pedig nincs jobb a classban, így egy top5-ös védelem képe villan fel lelki szemeink előtt.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!