Connect with us

Hír

Új, fedett stadionja lesz a Titansnek

A Titans csapata és Nashville polgármestere a tegnapi nap folyamán közösen bejelentette, hogy megállapodtak egy új, fedett stadion építésében, ami 2026-ra készülhet el és ami várhatóan 2,2 milliárd dollárba kerül majd. A Titans már egy ideje lobbizik amellett, hogy ne a jelenlegi Nissan Stadiumot újítsák fel, hanem húzzanak fel egy új létesítményt, most ezt sikerült elérniük. Persze nem csak szimplán egy stadionról lesz szó, hanem egy nagyobb komplexumról, ahogy a legtöbb helyen megszokhattuk már.

Ez egyben azt is jelenti, hogy jó eséllyel hamarosan (2028-ban?) Nashville-ben rendezhetnek Super Bowlt és egyéb nagy sporteseményeket, például egyetemi döntőt.

A közleményben kiemelik, hogy az új stadion építése közel 2 milliárd dollárral csökkenti az adófizetők terhét, hiszen a 2039-ig tartó bérleti szerződést felmondják és nem kell a továbbiakban felújítani az 1999-ben felhúzott Nissan Stadiumot. Az új stadion költségeibe azonban beszállnak az adófizetők, hiszen lesz egy 500 milliós állami hozzájárulás, emellett 760 milliót szednek össze a megyében eltöltött vendégéjszakákra kivetett plusz 1 százalékos adóval, illetve a létesítményből később bejövő bevételek egy részének megadóztatásával (amit előre meghitelez a helyi sporttal foglalkozó szerv). Ezen kívül a Titans és az NFL ad bele a projektbe 840 millió dollárt.

A Nissan Stadium 1999-ben nyitotta meg kapuit az akkor Houston Oilersből Tennessee Titansszé váló franchise számára. Ha minden jól megy, akkor ezen kívül még három szezont játszik itt a Titans, utána költözne egyébként nem messze a jelenlegi otthonától.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!