Connect with us

Hír

A szakszervezet szerint a tulajok összejátszanak a teljesen garantált szerződések ellen

Amikor a Browns cserélt Deshaun Watsonért, egy teljesen garantált szerződést adott neki, és az egész folyamat precedens nélküli volt (Kirk Cousinsnak volt már teljesen garantált szerződése, de rövidebb távra és alacsonyabb összeggel). Az NFL tulajdonosai pedig nem voltak boldogok a Browns lépésétől.

Többek közt a Ravens tulajdonosa, Steve Bisciotti is kinyilvánította nemtetszését és azt mondta, hogy ez precedenst fog teremteni és további irányítók is ilyen szerződést fognak követelni maguknak, amit nem szeretett volna. Azonban sem Derek Carr, sem Kyler Murray, sem Russell Wilson nem kapott ilyen szerződést, illetve még fontosabb, hogy Lamar Jackson sem tudta ezt kiharcolni magának és hosszabbítás nélkül játszik idén az ötödik éves opcióján.

Az NFLPA, tehát a játékosok szakszervezete pedig most azt állítja, hogy a tulajdonosok összejátszanak a teljesen garantált szerződések ellen – írja a TheAthletic.

Erről a vádról pedig hivatalosan is benyújtottak egy dokumentumot, amiben azt írják, hogy az augusztusi tulajdonosi találkozó (amikor elfogadták a Broncos megvételét) előtt, alatt és után a tulajok megbeszélték, hogy nem fognak beleegyezni további teljesen garantált szerződésbe, pedig Watson után ennek kellett volna az új benchmarknak lennie a top játékosoknak, és főleg az irányítóknak, legalábbis a szakszervezet szerint.

Ennek bizonyításához persze kellene például egy hangfelvétel, ami szinte biztosan nem létezik, így sok esélye nincs a kárigény megnyerésére az NFLPA-nek, inkább jelzés értékű lépés lehet ez. A tulajdonosok könnyen érvelhetnek azzal, hogy semmi szükség nem volt az összejátszásra, hiszen csak a Browns volt hajlandó ilyenre, mindenki más tudja, hogy ez egy szörnyű szerződés – mondta el egy magas beosztású vezető a TheAthleticnek.

Az NFLPA egyébként azt kéri a dokumentumban, hogy fizessenek kompenzációt a csapatok és bizonyos irányítók léphessenek ki a szerződésükből, akiket érintett ez az összejátszás. Ha mégis sikerülne valamit elérniük ezzel, az a Ravenst érintené a legrosszabbul, hiszen akkor azt is kérnék, hogy Lamar Jacksont ne lehessen franchise tagelni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!