Connect with us

Összefoglaló

Ezúttal nem volt leolvadás, simán hozta a hétfő esti rangadót a Ravens

Igazi támadóoldali roncsderbinek néztünk elébe hétfő este, a Ravensből ugyanis hiányzott Mark Andrews és Rashod Bateman, míg a Saintsből Michael Thomas és  Jarvis Landry nem tudta vállalni a játékot. Ez meg is látszott az offense-ek teljesítményén, de ahogy a mellékelt ábra mutatja, egy Lamar Jacksonnal azért könnyebb túlélni a nehézségeket.

Túlzás lenne azt állítani, hogy magas színvonalú volt a meccs. Az első hét támadásból hat punttal ért véget, bár legalább akadt közte egy értékelhető Ravens támadás, amiből végül egy 76 yardos TD-drive lett. Majd ismét a vendégként pályára lépő Baltimore villantott, ezúttal egy 81 yardos TD-drive-val, ezzel pedig el is dőlt a találkozó, ugyanis a következő 32 percben egyszer sem volt 10 pontnál kisebb hátrányban a Saints.

A New Orleans becsületére legyen mondva, hogy azért próbálkoztak végig, de egy mezőnygólon kívül semmit nem sikerült felmutatni a harmadik negyedben. Ráadásul még örülhettek is, ugyanis eddig a pontig legalább két turnovert úszott meg Andy Dalton, sőt akár még egy kis remény is belefért, mert láttuk már idén a Ravenst leolvadni. De ami késik, az nem múlik: a negyedik negyedben a Saints végül csak összehozott egy INT-t saját térfélen 14 pontos hátrányban (Dalton passza felpattant és úgy halászták le), amit a Ravens könyörtelenül kihasznált és végleg eldöntötte a meccset. Ezután még volt egy hihetetlen kötéltáncos TD-je a hazaiaknak, de esélytelen volt két labdabirtoklásnyi hátrányt ledolgozni a maradék 6,5 percben, így Lamar Jacksonék megszerezték a szezonbeli hatodik győzelmüket.

Ahogy a fenti leírásból is látszik, nem ez volt az a meccs, amiért érdemes volt fennmaradni. A Saints offense-ben még akadt papíron tehetség Alvin Kamara és Chris Olave személyében, de mellettük csak olyan játékosok várták a labdákat, mint Juwan Johnson, Tre’Quan Smith, Marquez Callaway és a korábbi 1/7-es bust Kevin White. Mindez kiegészítve egy gyenge gameplannel azt eredményezte, hogy a csapat mindössze nettó 244 yardot haladt és egy garbage time-ban szerzett, kvázi félreértésből született TD-t leszámítva semmire nem volt képes. És persze lehetne Daltonra mutogatni, de egész meccsen csak egy kiemelkedően rossz passza volt, amikor az első félidő végén nem találta el a teljesen üresen lévő elkapóját a célterületen, de még ezzel együtt is csak négy pont maradt benne a Saintsben. Ebben az offense-ben egy-két fellángolást leszámítva ennyi van.

Tovább rontotta a helyzetet, hogy a támadófal is beomlott. Az elmúlt két meccsen egyetlen sacket sem engedett az egység és futáshoz is elég jól blokkolt, most viszont négyszer zsákolták be Daltont és még hétszer meg is ütötték a Ravens védői, a futók pedig 3,2 yardot átlagoltak kísérletenként. Ehhez persze kellett az ellenfél is, jár a dicséret a vendégeknek is.

Roquan Smith elég jól mutatkozott be, még ha nem is volt annyira produktív, mint amit a Bearsben megszoktunk. De jól játszott az újonc Kyle Hamilton is, a veterán Justin Houston meg élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva öt tackle-t, 2,5 sacket, három QB-hitet, egy INT-t és egy leütött passzt jegyzett. Emellett még volt a védelemnek egy véleményes INT-je, amit visszafújtak a bírók, plusz egy jogosnak tűnő Dalton fumble-t is elvettek a játékvezetők. Ezzel együtt ez egy nagyon tisztességes teljesítmény volt, csak legközelebb jobban kellene figyelni a sípszóra.

A túloldalon még annyi tehetség sem volt, mint New Orleansban. Bateman és Andrews kiesésével Devin Duvernay, Isaiah Likely, James Proche, Josh Oliver, a gyakorlócsapatból felhozott DeSean Jackson és Demarcus Robinson alkotta a skill személyzetet, és hát olyan is lett az egész passzjáték. Jacksonnak 22 passzából csak 12 volt jó 133 yardért és egy TD-ért, és bár volt 1-2 elnézett passza, de látva az elkapókat még ez is dicséretre méltónak tűnt a meccs képe alapján (senkinek nem volt még 25 elkapott yardja sem). Cserébe viszont a földön továbbra is hasított a fiatal irányító, 11 futásból 82 yardot szerzett, plusz a három benyelt sacket is sikerült összesen két negatív yardon tartani.

Ezúttal viszont nem Jackson volt a mezőny legeredményesebb futója, hanem Kenyan Drake, aki 24 labdacipelésből 3,9 yardot átlagolt. Kifejezetten jól áll neki, hogy mindenki kidőlt mellőle, és bár a 3,9 yardos átlag nem valami jó, de a fal sem blokkol jól előtte, harmadik számúként pedig így is jár neki a dicséret. Így tehát egy eléggé unalmas meccsen, 188 futott és nettó 131 passzolt yarddal a Ravens tovább halad a rájátszás és a csoportgyőzelem felé.

Baltimore Ravens @ New Orleans Saints 27-13

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!