Connect with us

Érdekességek

Ha most érne véget a szezon, mind a négy AFC East csapat bejutna a rájátszásba

Ha most érne véget a szezon (és tudjuk, hogy ez nincs így), akkor így nézne ki a rájátszás mezőnye:

AFC

 1. Kansas City Chiefs 7-2
 2. Miami Dolphins 7-3
 3. Tennessee Titans 6-3
 4. Baltimore Ravens 6-3
 5. New York Jets 6-3
 6. Buffalo Bills 6-3
 7. New England Patriots 5-4

In the hunt: Los Angeles Chargers (5-4), Cincinnati Bengals (5-4), Indianapolis Colts 4-5-1

Tehát ha most érne véget a szezon, akkor mind a négy AFC East csapat bejutna a rájátszásba, amire még sosem volt példa (habár még csak két éve van meg ennek a lehetősége). Elég sok divíziós meccs van még hátra, így sokféleképpen alakulhatnak a csoporton belül az erőviszonyok, illetve ez a sok egymás elleni mérkőzés azért jó eséllyel azt is jelenti, hogy nem marad így az alapszakasz végéig a sorrend, de ehhez azért kelleni fognak a győzelmek a Chargerstől és/vagy a Bengalstól, akik egyelőre egy lépéssel lemaradva figyelik az eseményeket.

A Chiefs a héten vette át az első helyet, a Bills pedig konkrétan a csúcsról esett vissza a 6. helyig, a divízió élére így a Dolphins ugrott fel. A Titans magabiztosan vezeti a csoportját, és a Ravensnek is megvan a lépéselőnye a Bengalsszal szemben.

NFC

 1. Philadelphia Eagles 8-1
 2. Minnesota Vikings 8-1
 3. Seattle Seahawks 6-4
 4. Tampa Bay Buccaneers 5-5
 5. New York Giants 7-2
 6. Dallas Cowboys 6-3
 7. San Francisco 49ers 5-4

In the hunt: Washington Commanders (5-5), Green Bay Packers (4-6), Atlanta Falcons (4-6), Arizona Cardinals (4-6)

Az Eagles meglepetés-veresége és a Vikings meglepetés-győzelme azt jelenti, hogy nagyon szoros a teteje a konferenciának és az egymás elleni eredmény dönti el jelenleg az első kiemelés sorsát. És míg a Vikingsnak a csoportgyőzelem miatt nem igazán kell aggódnia, az Eagles nyakán azért ott van a Giants és a Cowboys is. A Seahawks és a 49ers még szép csatát fog vívni a csoportelsőségért az NFC Westben, a Buccaneers pedig a csoportja gyengesége miatt semleges mérleggel is bejutó jelenleg.

Itt sem voltunk messze attól, hogy az Eastből négy csapat is ott legyen a top7-ben, a Commanders jelenleg az első lemaradó, majd a Packers, a Falcons és a Cardinals következik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!