Connect with us

Hír

Hatalmas havazás érkezik a hétvégére Buffalóba

Ki szereti a havas meccseket? Csak azért kérdezzük, mert egy “potenciálisan történelmi” hóvihar érkezik meg Buffalóba – ahol a Bills-Browns mérkőzést rendezik a hétvégén –, ami a mai naptól egészen vasárnap délutánig erős havazást hoz magával. Egyes előrejelzések szerint ez idő alatt 60-90 centi hó is eshet, a legextrémebb jóslatok pedig 180 centi hóról számolnak be.

Ilyesmire 2014 novemberében volt utoljára példa a térségben, akkor egy 48+ órás periódus alatt egyes órákban elérte a 6 centis hóesést is a vihar, a rekord South Cheektowagában volt 165 centi hóval. A viharban 14-en meghaltak, tetők százai omlottak össze és autósok ezrei rekedtek az utakon. Egy ehhez hasonló vihar tehát nem csak a mérkőzést befolyásolja, hanem az odavezető utat is megnehezíti, az infrastruktúrát megbéníthatja és szélsőséges esetben még a találkozó elhalasztását is eredményezheti.

Itt egyelőre nem tartunk és nem is érkezett olyan információ, hogy ebben gondolkodna az NFL, de ha igazán extrémmé válik az időjárás, ezt sem zárhatjuk ki. Ha nem lesz rekordmértékű a havazás, akkor viszont egy nagyon különleges hangulatú mérkőzést láthatunk majd az Orchard Parkban – mint a fenti képen ábrázolt 2017-es Bills-Colts volt annak idején. Az ilyen időjárás pedig elsősorban a futójátéknak kedvez, ami az esélytelenebb Browns malmára hajthatja a vizet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!