Connect with us

Érdekességek

Így teljesítettek a csapatok hatékonyság alapján a szezon első felében

Lement a szezon fele az NFL-ben, az erőviszonyok így már szépen kirajzolódtak, és megnézhetjük, hogyan teljesítettek a csapatok hatékonyság alapján az idény első 9 fordulójában. Az rbsdm.com oldalon Ben Baldwin jóvoltából szuper grafikonokat találunk erre vonatkozóan.

A legátfogóbb képet az mutatja, hogy támadó- (x tengely), illetve védőoldali (y) EPA/play alapján melyik csapat hogyan teljesített. Ezt itt láthatjátok:

A Chiefs kiemelkedik támadóoldalon, az Eagles és a Bills pedig a labda mindkét oldalán a top5-ben van. A védőknél a Broncos és a Patriots vezeti a listát, bár utóbbinak az előző két hét Zach Wilsonnal és Sam Ehlingerrel megdobta a számait. A Cowboys defense is ott van a top3-ban, és az offense vélhetően előre fog lépni így, hogy nem Cooper Rush irányít. A Bengalst lehet még kiemelni, mint offense és defense oldalon is a legjobbak közt teljesítő csapat, náluk a támadóknál viszont elég hullámzó a teljesítmény. Érdekes lehet még például a Dolphins és a Ravens, kiváló támadójátékkal de bőven átlag alatti védelemmel, habár a Ravensnél az utóbbi pár hetet nézve közelít egymáshoz a két egység.

A legrosszabb támadósor jelenleg a Coltsé, az év eleji várakozásokhoz képest (bár a látottak alapján egyáltalán nem) meglepetésre a Rams a második, utána pedig a Panthers, Texans, Broncos, Commanders, Steelers már nem meglepő. Védőoldalon a Lions messze a legrosszabb, de a Falcons, Raiders, Bears, Browns négyes sem lehet büszke a defense teljesítményére.

Emellett megnézhetjük még külön offense oldalon is a hatékonyságokat, amit passzra és futásra lehet szétbontani:

Ahogy a védelmet is külön lehet bontani passz- és futás elleni védekezésre:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!