Connect with us

Hír

Jerry Jones szerint továbbra is Zeke Elliottra kell építeni

A hétvégén a Cowboysnak nélkülöznie kellett a futó Zeke Elliottot egy térdsérülés miatt, azonban Tony Pollard 14 futásból 131 yardot és három touchdownt szorgoskodott össze, ráerősítve azokra a hangokra, hogy ő a legjobb futó a csapat keretében, neki kellene több lehetőséget kapnia, és Elliott igazából nélkülözhető. A csapat tulajdonosa és de facto general managere, Jerry Jones viszont nem így látja (via PFT).

“Nincs kérdés. Zeke képességei, hogy büntessen, hogy hozza a yardokat, hogy pass protectionben helyt álljon, és hogy nagy játékokat összehozzon, még mindig ott vannak, úgyhogy úgy fogunk haladni, ahogy Zeke halad. Komolyan gondolom. Zeke ennyire fontos a csapatnak és ugyanannyira fontos, mint ezt a meccset megelőzően. Ennyire szerves része az idei sikereinknek.”

Nehéz lenne számokkal alátámasztani Jones érvelését. A teljes szezont nézve Pollard vezeti a ligát EPA/futás mutatóban és 4. sikerességi rátában, míg Elliott ugyanezekben a mutatókban 31. és 27. a ligában. Eddig még csak-csak lehetett amellett érvelni, hogy nagyobb terhelés mellett Pollard játéka fenntarthatatlan és nem teljesítene ilyen jól, de a Bears ellen láttuk ennek ellenkezőjét, és egész évet nézve is jobban fut a tackle-ök közt is és tömött boxok ellen is. A nagyobb játékok pedig mindig is az ő erényei voltak és nem Elliotté. Egyetlen érv állhatja meg a helyét Elliott mellett, ez pedig a pass protection, ezen kívül Pollard gyakorlatilag mindenben lepipálja és a legtöbbeknek egyértelmű, hogy őt kellene többet pályára küldeni.

Jerry Jones viszont nem tartozik ezen emberek közé. Elliott játszatásával Jones igyekszik megerősíteni, hogy jó döntés volt 1/4-re kiválasztani annak idején, illetve óriási szerződést adni neki, plusz azt még átalakítani is, hogy nehezebb legyen kivágni. Tavasszal egyébként már 4,86 millió dollár spórolással ki lehet vágni a futót, de így is be kell majd nyelni $11,86 millió halott pénzt utána.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!