Connect with us

Érdekességek

Justin Jefferson megdöntötte Randy Moss karrier-indító rekordját

Justin Jefferson egészen elképesztő. Az éjszakai meccsen 139 yardot és egy touchdownt szerzett a Patriots ellen, amely híresen igyekszik elvenni az ellenfél legjobb fegyverét. Ezzel a teljesítménnyel a Vikings fiatal elkapója pedig rekordot is döntött: eddig Randy Mossnak volt a legtöbb elkapott yardja egy karrier első három idényében, mostantól viszont Jefferson nevéhez fűződik ez a csúcs.

Mossnak 4163 yardja volt 1998-2000-ben, Jeffersonnak most 4248 yardja van, és neki van még hátra hat mérkőzése, hogy növeljen a számain. A Vikings elkapója ezen kívül tovább növelte előnyét az első három szezonban összehozott 100+ yardos meccsek kategóriájában, ahol már 21-nél jár, míg Mossnak és Odell Beckhamnek 19 jött össze.

Jeffersonnak csak az idei évben 1232 yardja van, amivel vezeti a ligát – Tyreek Hillel nagy versenyt folytatnak a címért. Ilyen ütemben egyébként 1904 yarddal fejezné be a szezont, ami közel lenne Calvin Johnson rekordjához (1964), tehát ha kicsit rákapcsol még, akkor akár meg is lehet neki.

Hasonlóan fontos, hogy a Vikings 9-2-vel áll, hamarosan bebiztosítja a csoportelsőséget is és az első kiemelésre is bőven van esélye.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!