Connect with us

Érdekességek

Két játékosnak is 18 meccses lehet az alapszakasz idén

A trade határidő előtt váltott csapatot a pass rusher Robert Quinn és a safety Dean Marlowe: előbbi a Bearsből az Eagleshöz, utóbbi a Falconsból a Billshez került. A két csere érdekessége, hogy már az Eagles és a Bills is volt bye weeken, míg a Bears és a Falcons nem, így a két játékos idén 18 meccsen léphet pályára az alapszakaszban.

A modern NFL történetében ez természetesen rekord lenne, hisz korábban semmilyen módon nem volt lehetőség arra, hogy bárki is 18 alapszakaszmeccsen lépjen pályára. A hősidőkben viszont volt ilyesmire példa: az 1920-as években a Frankford Yellow Jackets magának alakította ki a menetrendet és általában több meccset játszott, mint a liga többi tagja, így előfordult, hogy a játékosok 19-20 találkozón is pályára léptek az alapszakaszban.

Ez 1933-ban szűnt meg (ekkor lettek fixek a menetrendek), utoljára pedig 1930-ban történt olyan, hogy valaki legalább 18-szor lépett volna pályára az alapszakaszban: akkor Tony Costos és Cookie Tackwell 18 mérkőzésen játszott a Yellow Jackets és a Minneapolis Red Jackets tagjaként. Most Quinn és Marlowe csatlakozhat hozzájuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!