Connect with us

Összefoglaló

Kiütést vártunk, élvezhető meccset kaptunk

A liga egyetlen veretlen csapata találkozott az egyik 1/1 harcossal. Előzetesen mindenki nagy kiütést várt (főleg a múlt heti teljesítmények után), de végül egy egészen jó meccset kaptunk, ami az utolsó negyedig még szoros is volt.

Kisebb meglepetéssel indult a mérkőzés. A Texans, ami vasárnap 58 percen keresztül 80 yardot nem tudott megtenni, most hirtelen a legelső drive-ban 75 yardot szerzett, és Teagan Quitoriano 2 yardos elkapása révén a célterületre is bejutott. Nem sokáig örülhetett azonban a hazai csapat, az Eagles azonnal válaszolt rá, és egy 91 yardos drive-ot sikerült lezárnia Miles Sandersnek egy 2 yardos TD futással. Érdekesség, hogy 4&goalnál a 2 yardoson nem QB sneaket hívott az Eagles, de a TD így is meglett.

Ezután rövid időre megálltak a felek, a Texans kétszer puntolt, az Eaglesnél pedig Jalen Hurts elhagyta a labdát. Ez a turnover azonban nem sokat számított, a következő drive-ban az Eagles újra végigment a pályán, és ezúttal Kenneth Gainwell jutott be a célterületre. Erre azonban érkezett a válasz a Texanstól, és Mills másodszor is kiosztott egy TD passzt, ezúttal Chris Moore-t találta meg az end zone-ban. Egy kevés ideje még maradt a vendég csapatnak visszatámadni, de Jake Elliott kihagyta az 54 yaros mezőnygólt, így kisebb meglepetésre 14-14-es döntetlennel vonultak a nagyszünetre a felek.

A 3. negyed már elsősorban a védelmekről szólt, és többször puntolnia kellett mindkét csapatnak. Majd érkezett a meccset meghatározó play. 3&6-nál az Eagles védői odaértek Mills-hez, aki azonban nem akart beletörődni a sackbe, így inkább elhajította a labdát. Egyenest C.J. Gardner-Johnson kezébe. Az INT után jó pozícióból kezdhette meg a támadást az Eagles, és Hurst meg is találta A.J. Brownt egy 17 yardos TD átadással. Mindössze 9 másodperc kellett ahhoz, hogy a Philly kihasználja ellenfele hibáját.

A Texans ezzel elveszítette a lendületét, és bár még egy mezőnygólt sikerült összehozni, de már egyáltalán nem volt érezhető, hogy meglepetést okozhatnának. Hurts a 4. negyedben még kiosztott egy TD passz Dallas Godertnek, majd még egy kétpontost is megcsináltak, ami lényegében eldöntötte a meccset. A hazaiak még próbáltak valamit szépíteni, de már csak egy újabb INT jött össze.

Két és fél negyeden keresztül úgy tűnt, a Texans akár nyerhet is, aminek a legfőbb oka Dameon Pierce volt. Az újonc futó egész meccsen borsot tört az Eagles védők orra alá, 27 futásból 139 yardot gyűjtött, ráadásul ennek oroszlánrészét kontakt után szerezte. Davis Millsnek már nem volt ennyire jó meccse, az első félidőben jól észrevette, hol sebezhető az Eagles védelem, de a második félidőben hibát hibára halmozott. Az első INT egyértelműen az övé volt, és lényegében azon is ment el a meccs. Bármennyire is szimpatikus játékos, nem  franchise irányító.

Jalen Hurts ellenben az. Ismét egy hibátlan meccset hozott le – amit elvártak tőle, azt ő gond nélkül teljesítette. 27 passzából 21 jó volt 243 yardért és két TD-ért, de földön is hozott még 23 yardot. A támadófal ellenben többször összeomlott, négy alkalommal is sackelték az irányítót, és az egyik ilyenből fumble is lett. Ez már komolyabb probléma, mert a Texans nem bővelkedik az elit pass rusherekben (Jerry Hughes például kétszer is csúnyán megverte Jordan Mailatát).

Kisebb meglepetésre A.J. Brownnak és Devonta Smith-nek csendesebb meccse volt, ketten összesen hat elkapást jegyeztek 81 yardért és egy TD-ért. Akivel azonban nem bírt a Texans védelem az Dallas Goedert volt, aki 8 elkapásból kereken 100 yardot és egy TD-t szállított. A védelemből Javon Hargravet érdemes kiemelni, aki karriernapot tartott. Folyamatosan megverte a vele szemben felállókat, és egész meccsen terrorizálta a Houston irányítóját, aminek három sack lett az eredménye.

A Texans a múlt heti értékelhetetlen teljesítmény után most kisebb meglepetést okozott, és nagyjából 40 percen keresztül még esélye is volt a győzelemre. Egy Mills hiba azonban mindent megváltoztatott, és a végjátékra elfogytak fejben. Az Eagles bár lassan kezdte a meccset, de végül magabiztosan húzta be ezt a mérkőzést. Két dolog miatt azonban lehet aggódni: egyrészt a támadófal nem volt az igazi, másrészt az első körös újonc nose tackle Jordan Davis hiányában szinte összeomlott a futás elleni védelem. Ezen a meccsen még belefért, de a továbbiakban egy komolyabb ellenfél ellen már aligha lesz elég ez a teljesítmény.

Philadelphia Eagles @ Houston Texans 29 – 17

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!