Connect with us

Hír

Nagy sztárok sérültek meg a hétvégén, köztük Aaron Donald is

Több nagy sztár is megsérült a hétvégén, főleg a falakból. 

A legnagyobb nevű kieső Aaron Donald, a liga történetének talán legjobb defensive tackle-je, aki egy bokasérülést szedett össze. Még pontos időtáv nincs a visszatérésére, további teszteken kell részt vennie (általában 4-6 hét szokott lenni a felépülés), de Sean McVay nem zárta ki azt sem, hogy idén már nem látjuk őt a pályán – és ezt a lehetőséget Matt Stafford kapcsán is belengette. Donald 2017 óta nem hagyott ki egyetlen mérkőzést sem, ez a sorozata most alighanem megszakad.


A Dolphinsnál a bal oldali tackle Terron Armstead sérült meg, részlegesen elszakadt a mellizma. Pontos időtávot nála sem tudni még, optimista becslések szerint 2-3 hét múlva visszatérhet, de nem lenne meglepő a 4-6 hetes kihagyás sem. Armstead egészségesen a liga egyik legjobb LT-je, a pótlására pedig egyáltalán nincsen megfelelő embere a Miaminak.


A 49ersnél Elijah Mitchell sérült meg ismét, miután ki kellett hagynia már a szezon első felét is. Most azonban újabb 6-8 hetes pihenés vár rá, hiszen rosszabb híreket kapott a csapat a vártnál és komolyabb a térdsérülése, mint gondolták. Mitchell tavaly újonc franchise rekordot döntött futott yardokban és idén is nagyon hasznosan tért vissza, így fájó az elvesztése, főleg hogy Christian McCaffrey is térdsérüléssel bajlódik, így limitálták a szerepét.


A Buccaneersnél a liga egyik legjobb jobb oldali tackle-je, Tristan Wirfs szenvedett bokasérülést, ami miatt 3-4 hetet kell majd kihagynia a várakozások szerint. A 2020-as első körös játékos vasárnapig nem hagyott ki egyetlen snapet sem profi pályafutása során, most pedig először nem lesz ott a kezdőben, mióta az NFL-be került. Eddig csak a belső támadófalat sújtották sérülések a Bucsnál, most a szélen is gondban lesznek.


A Chargersnél a kiváló center Corey Linsley szenvedett agyrázkódást, így jó eséllyel nem látjuk a héten a pályán.


A Vikingsnál az újonc cornerback Andrew Booth Hálaadáskor végre kezdőként lépett pályára (előtte egy snapje sem volt idén a védelemben), azonban ott térdsérülést szenvedett, így műtétre szorul. Még van esély arra, hogy a rájátszásra visszatérjen, de ez nem biztos.


A végére pedig egy igazolás, a Chiefsnél kötött ki a Broncostól kivágott futó, Melvin Gordon.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!