Connect with us

Összefoglaló

A Packers életben tartotta a reményt a bukottak viadalán

A rájátszás szempontjából szinte teljesen érdektelen és a várakozásoknak megfelelően kifejezetten egyoldalú meccsen verte meg a tavalyi NFC első kiemelt Packers a címvédő Rams C csapatát. Ezzel a Green Bay minimális PO-esélyei még életben maradtak, amivel ráadásul még a csoportrivális Lionsnek is segített.

A meccset a Rams kezdte és az első pár játék elég jól nézett ki, de a Packers védelem hamar összekapta magát, így végül puntolnia kellett a vendég gárdának. Erre a Packers egy korrekt mezőnygól drive-val válaszolt, majd egy 3&out után pillanatok alatt ott volt a Rams térfelén, de újabb pontszerzés nem született: Aaron Rodgers élete egyik legérthetetlenebb és legrosszabb passza után eladta a labdát.

A turnover után a Rams összerakott egy elég jó drive-ot, majd egy 33 yardos mezőnygóllal kiegyenlített. Nagyjából eddig volt úgy igazán szoros a mérkőzés, a Packers a következő drive-ban ugyanis javított egy AJ Dillon TD-vel, majd az ezt követő két támadásából is TD-t szerzett. Erre a Rams csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni, így a harmadik negyed végére már 24-6-ra vezettek a hazaiak.

A Los Angeles javára legyen mondva, hogy nem adták fel, az offense összehozott még egy becsület TD-t (az extra viszont kimaradt), de ebben ennyi volt. Ugyan a védelem ezek után még szerzett egy fumble-t és kivédekezett egy támadást, de Baker Mayfieldtől már csak egy INT-re futotta két támadásból. A meccs így egy pazar Packers drive-val ért véget, amivel Rodgersék lepörgettek közel kilenc percet az órából, ráadásul úgy, hogy a végén a Rams 1 yardosán jöttek a térdelések.

A mérkőzésnek túl sok tanulsága nincs. A Rams akkor sem volt különösebben jó, amikor nagyjából egészséges volt a keret, mostanra viszont kiesett többek között a csapat első- és második számú irányítója, az első- és második számú elkapója, a kezdő támadófal 3/5-e (és a center Brian Allen is megsérült a találkozón), illetve a jövőbeli Hall of Famer defensive tackle Aaron Donald sem tudott pályára lépni. A Packers nagy nevekből álló, de messze játéktudása alatt teljesítő védelmének így azt a playbookot egy hete tanulgató Baker Mayfieldet kellett limitálnia, akinek Tutu Atwell, Van Jefferson és Tyler Higbee volt a három legjobb opciója.

Ezt a lécet végül sikerült is megoldani. A már C-nek sem igazán nevezhető támadófalat szétszedte a Preston Smith vezette védelem, Mayfield a meccs végére ötször volt sackelve és kilencszer még meg is ütöttek (a már említett Smith egymaga két sacket és négy QB-hitet tett a közösbe). Ugyan a futás relatíve működött a Ramsnél (ami elég nagy kritika a Packers védőfalának), de két-három labdabirtoklásnyi hátrányban erre nem tudott építeni a csapat. Maradt tehát a passzjáték, de Mayfield a hátán fekve csak 111 yardot passzolt egy garbage time TD és egy INT mellett, a legjobb elkapója meg a futó Cam Akers volt, aki a maga 35 yardjával vezette a csapatot.

A Packers részéről ez egy korrekt meccs volt, de ennyi – ez a Rams talán ha két-három csapat ellen nem lenne underdog jelenleg. A pass rush jól nézett ki a noname támadófallal szemben, de az aggasztó, hogy a liga egyik legrosszabbul futó csapata 72 yardot szerzett 4,2 yardos átlaggal a földön (ráadásul ebben minden benne van, Cam Akers például 5,4 yardos átlaggal szerzett 65 yardot). A hazai futójáték Aaron Jonesszal jól működött (a fumble-je mondjuk nem hiányzott), AJ Dillon pedig egy nagyon hasznos és egyre kreatívabban használt fegyver, jó volt látni kettőjük játékát. A fiatal elkapók is elég jól néztek ki, és az INT-jét leszámítva Aaron Rodgers is korrekt volt, de a támadófal David Bakhtiari nélkül nem muzsikált valami jól (három sack, öt QB-hit) még a Rams pass rush ellen sem.

Ezzel a győzelemmel Packers életben tartotta a matematikai esélyét a rájátszásra, viszont a PO-hoz hozni kellene a következő három meccset (a Dolphins, a Vikings és a Lions ellen), ÉS még egy win out esetén is bízni kell abban, hogy a Commanders elveszít legalább két meccset. A Rams szempontjából nincs már tétje a szezonnak, egyedül az a kérdés, hogy a Lions a top 5-ön belül majd hol fog húzni a szezon végén.

Los Angeles Rams @ Green Bay Packers 12-24

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!