Connect with us

Összefoglaló

Bradyék leolvadása, a Lions megérkezése, a Giants fontos győzelme

Tom Brady karrierje során tegnap kapott ki először 17+ pontos előnyről, a Lions a Jets megverésével most már tényleg bejelentkezett a rájátszásért, és nagyon közel került ehhez a Giants is a csoportrivális Commanders legyőzésével. 

Cincinnati Bengals @ Tampa Bay Buccaneers 34 – 23

Lendületesen kezdte a meccset a Bengals, az elmúlt hetekben ismét remeklő Burrow egyre másra szerezte a first downokat és már a Buccaneers térfelén jártak, amikor egy passzát Keanu Neal ütötte fel a levegőbe, ami Carlton Davis kezébe került. A Buccaneers védelme nem tudott mit kezdeni a scriptelt drive-val, de egy remek feltett kéznek és utána némi szerencsének hála kivédekezték a nyitó drive-ot.

Az a pick pedig teljesen megfogta a Bengalst. A következő három labdabirtoklásuk mind 3&out lett és nettó 1 yardot tudtak haladni, egy Lavonte David sack után még ki is jött a labda Burrow kezéből, de szerencsésen vissza tudta szerezni. A Buccaneers defensive backjei végig tapadtak a Bengals elkapóira és sorra ütötték le előlük a labdát. Carlton Davisnek Chase-en volt itt és a meccs későbbi szakaszában is egy másik nagy védekezése kulcs harmadik downon (2. félidőben TD-t mentve meg vele). A Bengals csipkerózsika álmából egy perccel a félidő előtt ébredt fel, már igen komoly, 17-0-s hátrányban. Burrow az elkapóhármasa között szétosztva a labdákat, a pick után először vezette ismét az ellenfél térfelére a Bengalst, de az időhiány miatt csak egy 41 yardos field goalra futotta McPhersontól.

A vendégek félidei tétlenséget pedig kihasználta a Buccaneers. Tom Bradyék folyamatosan tudtak haladni, minden drive-juk hosszúra nyúlt és az óra birtoklásán túl pontokat is tettek a táblára. A nyitó drive végén még csak 3 pontot, miután a red zone-ban megálljt parancsolt a vendég védelem. Azonban ami késik nem múlik alapon a következő támadással már végig értek a hazaiak Russell Gage TD-jével. A touchdown 4&goal-ra született a Bengals 1 yardosáról, amivel a második rövid negyedik downos kísérletet oldotta már meg a csapat a drive-ban, (Evans húzott be korábban egy szintén kulcs 4&2-t). Egy Succop kihagyott 50 yardos kísérlet után egy újabb drive végén Godwin 5 yardos elkapása után már 17 pont állt a hazaiak neve mellett. Bradyn kevés nyomás volt és a kiegyensúlyozott támadósor folyton képes volt haladni. A félidőre összehozott 261 támadóyardból 194-et a 45 éves Brady a levegőben szorgoskodott össze. 3-17 a félidő.

A félidő után azonban jött a fordulat, ahol egymás után csinálta a nagy játékokat a Bengals védelme. A Tampa Bay 4&1-re megpróbált fake puntja mintha a kijelölt futót zavarta volna meg a legjobban – benne van, hogy csak egy nagyon elrontott snapről volt szó, bárhogy is legyen, de egy fumble-t eredményezett mélyen a Buccaneers térfelén. Ezt még field goalon tudta tartani a védelem, de aztán jött az újabb döfés. Brady passzát bravúrral szedte le Tre Flowers, így ismét nagyon rövid yardos szituációt kapott a Cincinnati. Haladni sokat ezúttal sem sikerült és 4&3-ra nagyjából 25 yardos sacket ütött be a Bucs védelme, azonban egy védelmi holding miatt támadhatott tovább a Bengals. Még egy további védelmi flag után (facemask) pedig Higgins touchdown elkapásával zárkózott a vendég gárda. 12-17 a kimaradt kétpontos következtében, de a kálvária még mindig nem ért véget. Bradyt két védő vitte egyszerre földre, miközben a kezéből is sikerült kipiszkálni a labdát. Strip sack, így zsinórban harmadszor jöhetett a Buccaneers térfeléről Burrow.

A red zone-ból indított drive végén pedig Boyd touchdownja után már a vendégeknél volt az előny – másodjára sikerült a kétpontos, 20-17. A történelem talán legrosszabb negyede azonban még mindig nem ért véget. Ezúttal Fournette-nek adott handoffba csúszott hiba a hazaiaknál, újabb fumble! Hihetetlen mi történt a csapattal. Higgins és Boyd után természetesen a háromfejű elkapószörnyeteg harmadik tagja is szeretett volna egy szeletet magának, így Ja’Marr Chase TD-jével már 10 pontos lett a Bengals előnye. Chase igazából minden pontszerzésnél kulcs volt. Az első alkalommal mindkét zászlót a rajta védekező védőre dobták, de volt fontos 3. downos elkapása is, kijárt neki a touchdown.

A harmadik negyed ezzel véget ért, de a Tampa Bay kálvária nem. Brady konkrétan egy védővel az arcában eresztett el egy újabb passzt, ami ismét egy Cincinnati játékos kezébe hullott. Germaine Pratt interceptionjével ezúttal ugyan nem az ellenfél térfeléről, de újra kedvező helyről jöhetett az ohiói csapat, pontok után azonban most csak puntig jutottak. A Buccaneers pedig zsinórban 5 eladott labda után végre képes volt elkerülni a turnovert és összehoztak egy viszonylag sima puntot. A 10 pontos előny azonban megmaradt a meccs végéig. A Bengals az óra menedzselése mellett még a végén végleg bebiztosította a győzelmet, amire Bradyék csak egy garbage time TD-vel tudtak válaszolni.

17-0-s hazai előnynél a második negyed végén kevesen gondoltuk volna, de 34 válaszolatlan vendég pontot hoz a folytatás. Leginkább a Bengals védőkoordinátorát Lou Anarumot kell kiemelni, aki már többedszer bizonyítja be, hogy mennyire jól képes reagálni a meccseken belül. A Bengals sokkal agresszívabb védőfelfogással jött ki a szünet után, rengeteget blitzelték Bradyt, amit láthatóan nem tudott kezelni a támadófal és hiába szabadult volna gyorsan a labdától a hazai irányító, így is sokszor értek oda hozzá. Persze nem lehet nem elővenni picit a szerencsét is, hiszen zsinórban 5 labdaszerzéshez az is szükséges. Ezt pedig egyetlen csapat sem bírta volna el, még ha 14 pontos előnye is lett volna a szünetben. Logan Wilsont és BJ Hillt mindenképp érdemes kiemelni, akik remekül játszottak a második félidőben és a labdaszerzésekből is kivették a részük. A támadó oldalon Chase volt, akit kulcs 3rd downokon megjátszott a Bengals, de Burrow 200 yard 4 touchdownja is igen impozáns még a körülmények ismeretében is. Tom Brady így hiába passzolt 300 yard fölött és szerzett végül a Tampa Bay közel 150 yarddal többet mint ellenfele, Brady 89-1-es mérleggel áll mostantól, amikor 17 pontos előnye volt egy meccsen. Az egyetlen veresége ma született. A Bengals ezzel az AFC North élére ugrott.

(alatriste)

Detroit Lions @ New York Jets 20 – 17

A Lions offense folytatta a múlt héten a Vikings ellen látottakat és a nyitódrive-ból átmasíroztak a hazai védelmen. Az 1 yardoson való átjutás jelentett csupán akadályt, amit 4. downra sem sikerült abszolválniuk. A taktikázás azonban bejött, mert a beszorított Jets offense nem tudott kiszabadulni a szorongatott szituációból és a rövid punt után máris vezetett a Detroit.

A félidőig még pár punt mellett 1-1 field goalt és egy meglehetősen explosive Jets drive-ot láthattak a nézők. Zach Wilson visszakerülve a kezdőbe továbbra sem volt túl pontos vagy konzisztensen jó, de Garrett Wilsont nem először és nem utoljára találta meg. A névrokon 40 yardos elkapása után CJ Uzomah touchdownjával a hazaiak is megszerezték első hatpontosukat. 10-10 a félidő. A Jets védelem nem meglepő módon állt helyt és engedtek tisztán mindössze 3 pontot, de a Lions egysége is meglehetősen jól állt a lábán és 1-1 Jerry Jacobs vagy Kerby Joseph védekezéseknek is hála csak 10 ponton tartották a Jets támadósorát. A szünet után azonban jött a már hiányolt szokásos: Wilson brainfart dobás. A nem először jól olvasó Jerry Jacobs nagyon könnyedén szedte le Zach erőtlenebb passzát.

A lehetőséget mezőnygólig vitte a Lionst, azután pedig a punterek csatája határozta meg a találkozót a negyedik negyed elejéig. Az első dinamikusabb drive végén a Lions rúgója Badgley 54 yardról növelhette volna az előnyt, azonban kimaradt a rúgása. A Jets pedig közel másolta az első félidei pontszerzésüket. Garrett Wilson újabb nagy elkapása alapozta meg a drive-ot, amit a második touchdownját elkapó C.J. Uzomah zárt le. A tight end ezzel 2 elkapás, 2 touchdownnal zárta a napot – soha rosszabb meccset.

A találkozón először hátrányba kerülő Detroit azonban meg tudta magát rázni. Az igazából egész meccsen gyengélkedő offense ismét nehezen, de előre tudott jönni a félpályáig, ahol 4&1-re ezúttal is bejött Dan Campbell tökössége. A tight end Brock Wright kapott el ugyanis egy 51 yardos touchdownt.

A meccs még itt nem ért véget, hiszen szűk két perc állt a New York-iak rendelkezésére, hogy ledolgozzák 3 pontos hátrányukat. Zach Wilson pedig elhozta a highlight playeket. 3&19-re Garrett Wilsont, később 4&18-ra pedig Elijah Moore-t találta meg 1-1 nagy passzal, amivel egy másodperccel a meccs vége előtt még rúghatott 58 yardról az egyenlítésért Zurlein. A rúgás azonban széles volt balra, így az 1-6-os mérleggel kezdő Lions egészen elképesztő módon most már 7-7-tel áll és egyáltalán nincs távol a playoff hely.

A védelmük egyértelműen javult az év elejihez képest, de a támadósor egy elit defense ellen most nem csillogott annyira. A falak csatáját nem dominálták úgy, ahogy számítani lehetett, különösen Quinnen Williams hiányában, így nem volt olyan domináns futójátékuk (passzhoz jobban blokkoltak). A levegőben Goff 250 yard fölé jutott, Amon-Ra St. Brown pedig 76 yardig. Kiemelni talán még D’Andre Swiftet érdemes, aki több checkdown passzt kapott el és a futásai is jobban néztek ki mint Williams esetében. A Jets védelméből DJ Reedet lehet kiemelni, aki 3 leütött labdával zárta az estét. Végig az ő oldalát támadta a Lions, miután Sauce Gardner már rookie-ként olyan hírnevet erőszakolt ki magának, hogy nem dobott Goff egyetlen egyszer sem az irányába. A Jets oldalán Zach Wilson továbbra se mutatott többet mint eddig. Sok gyenge játék után pár igazán szép nagy dobás. Garrett Wilson többször volt megjátszható szorongatott szituációban, de meglepetésre Jeff Smith is 77 yardig jutott. Ahogy a túloldalon, a Jets is teljesen elvette az ellenfél futójátékát, 2,3-as átlagon tartva a hazai running backeket. Mike White-tal talán kevésbé voltak meg ezek a hollywood játékok a Jets támadósorában, de sokkal folytonosabb volt a csapat.

(alatriste)

New York Giants @ Washington Commanders 20-12

A Washington kezdte jobban a mérkőzést, az első negyedben 11 percen át náluk volt a labda, azonban csak egy 3-0-s vezetésre futotta, miután a szél miatt nem mertek bevállalni egy 51 yardos rúgást sem, inkább jött egy punt. Leginkább a futások mentek, a levegőben kevésbé voltak sikeresek. A Giants támadósora nem sokat mutatott az elején, azonban az újonc pass rusher Kayvon Thibodeaux megfordította a meccs képét. A Commanders a saját célterületéhez közel támadott, Thibodeaux pedig gyönyörűen megverte Charles Lenót, kiütötte Heinicke kezéből a labdát, össze is szedte, majd TD-t szerzett! Az első körös játékos az egész meccsen megállíthatatlan volt!

Ettől ráadásul a Giants támadósora is feléledt. A félidő végén ugyanis vezettek egy 8 perces, 18 játékból álló 97 yardos drive-ot, benne megoldva egy negyedik és 9-et is (!), a végén pedig Saquon Barkley szerzett TD-t. Úgyhogy a félidőben a Giants vezetett 14-3-ra.

A második félidőben a Commanders Jahan Dotson elkapott TD-jével zárkózott, több szép játékot is megcsináltak itt egymás után, ami nagy kontrasztot mutatott az első 30 perchez képest. Ezt egy field goal váltás követte, így a negyedik negyedre 5 pontos Giants előnnyel fordultunk. Itt pedig ismét fellépett a védelem. Dexter Lawrence és Azeez Ojulari ért oda Heinickere a Giants red zone-jában, ki is ütötték a kezéből a labdát és Leonard Williams felszedte, úgyhogy megakadályoztak egy pontszerző akciót!

Ebből pedig több nagyobb Barkley futást követően egy újabb mezőnygólt értek el, így 20-12-nél azért támadott a Washington, hogy az utolsó pillanatokban kiegyenlíthessen és a két héttel ezelőttivel azonos 20-20-as döntetlennel menjenek a hosszabbításra a felek. A fővárosiak el is jutottak a célterület határáig, többek közt egy nagy Dotson elkapásnak köszönhetően, azonban a legvégén egy véleményes illegal formation büntetés (McLaurin lecsekkolta a bíróval, aki nem jelzett neki hogy lépjen előrébb, inkább bedobta a zászlót), majd egy szintén véleményes be nem dobott DPI büntetést követően (ami után Ron Rivera úgy földhöz vágta a fejhallgatóját, hogy az kettétört) nem tudtak TD-t szerezni és kikaptak.

A Giants így a több jó egyéni teljesítményének és elsősorban kevesebb hibájának köszönhetően nagy csatában megnyerte az NFC East rangadót és nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba. A Commanders pedig jóval távolabb került ezzel a vereséggel ettől a bizonyos céltól, de még nem lehetetlen a helyzete a maradék három fordulóra.

(katonadani)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!