Connect with us

Hír

Egészsége miatt határozatlan időre távozik posztjáról a Cardinals general managere

Nagyon sok kritika érte az utóbbi időben a Cardinals vezetőségét, hiszen már az év eleji 2027-ig tartó szerződéshosszabbítás is furcsa volt a general manager Steve Keim és a főedző Kliff Kingsbury számára, erre rátett egy lapáttal a Kyler Murray-nek kiosztott szerződés és az abba foglalt “házifeladat kikötés”, majd annak visszavonása, az i-re a pontot pedig az idei nagyon gyenge szereplés tette fel.

Sokan változást követeltek Arizonában, ami végül nagyon szerencsétlen módon következik be, ugyanis Steve Keim határozatlan időre távozik a csapattól egészségügyi problémák miatt – írja Ian Rapoport, majd a csapat is megerősítette közleményben.

Az 50 éves Keimnak ez a 10. szezonja a Cardinals general managereként, de már 1999 óta a csapatnál dolgozik. Régiós játékosmegfigyelőként kezdte, majd egyetemi játékosmegfigyelésért felelős igazgató lett 2006-ban, két évvel később profi játékosszemélyzetért felelős igazgató lett, majd 2013-ban GM. Azóta háromszor jutott rájátszásba a csapat, egyszer a konferenciadöntőig meneteltek, de voltak 1/1-esek is és az utóbbi időben nem végzett valami jó munkát, nem jók a kilátások a Cardinalsnál.

Az egészségügyi problémájáról több infó nem derült ki, a csapatnál értelemszerűen nem adhatnak ki ilyen információkat, és egyelőre az insiderek sem derítették ki pontosan miért kell távoznia a GM-nek, és hogy várhatóan mennyi időre. A feladatait jelenleg a játékosszemélyzetért felelős aligazgató Quentin Harris és a profi játékosszeélyzetért felelős aligazgató Adrian Wilson veszi át.

Keimmal egyszer előfordult már, hogy kénytelen volt távol maradni a csapattól, hiszen 2018-ban ittas vezetés miatt tartóztatták le és tiltották el öt fordulóra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!