Connect with us

Hír

Ilyen játékvezető mellett nincs szükség ellenségekre

Az előző fordulóban óriási port kavart a játékvezetők tevékenysége a Commanders-Giants meccsen. Az egyik legemlékezetesebb eset egy illegal formation büntetés volt a mérkőzés legvégén, ami érvénytelenítette a fővárosi csapat TD-jét:

Terry McLaurin a szabály szigorú értelmezése szerint tényleg rosszul állt fel, ezzel nincs is baj. A probléma ott van, hogy az elkapó állítólag megkérdezte a játékvezetőt, hogy jó helyre állt-e fel (előrébb is lép egy kicsit és kinéz a bíróra), aki erre elvileg igennel felelt, majd pillanatokkal később bedobta a sárga zászlót. Sőt a fenti videón úgy tűnik, hogy mint egy cowboy a fegyverével, úgy várja, hogy előhúzza a zászlót.

Ebbe sok mindent bele lehet látni, pláne hogy nem tudjuk, pontosan mi hangzott el az elkapó és a játékvezető között. Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy a bíróknak nem kötelességük segíteni a játékosoknak abban, hová és hogyan álljanak fel. Ugyanakkor az esetek döntő többségében azért megteszik, így ha nem akarunk összeesküvéselméleteket gyártani (így akarnak nyomást gyakorolni Dan Snyderre, hogy adja el a Commanderst), akkor leginkább arról lehet szó, hogy csak nagyon szőrösszívű volt a játékvezető.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!