Connect with us

Hír

Íme a Heisman-trófea négy döntőse

Kiderült, kik közül kerül ki az idei egyetemi szezon legjobb játékosa, azaz kik kaphatják meg a Heisman-trófeát. A négy döntős négy irányító: Stetson Bennett (Georgia), Caleb Williams (USC), Max Duggan (TCU) és CJ Stroud (Ohio State). Közülük egyébként Williams kivételével mind ott lesznek majd a rájátszásban is.

Ennek ellenére épp Williams az egyértelmű favorit a díjra a fogadóirodák szerint. A USC elsősorban a gyenge védelmének köszönhetően maradt le a rájátszásról, mikor az utolsó meccsen kikapott a Utah-tól a Pac-12 döntőben. Az idén Los Angelesbe transferelt irányító átlépte a 4000 yardos határt és 37 TD-t is kiosztott, ami holtversenyben a legtöbb volt az országban. Sokan a 2024-es draft 1/1-esét látják benne.

Duggan a TCU-t vezette veretlen alapszakasz-mérlegre és rájátszás-részvételre, 3321 yard és 30 TD került a neve mellé. Bennett tavaly nemzeti döntőt nyert a Georgiával és idén is első kiemeltként jutott a rájátszásba, bár a hírhedt védelem is sokat segít a csapaton – ő 3425 yarddal és 20 TD-vel zárt. Stroud tavaly is döntős volt a Heisman kapcsán, akkor negyedikként zárt, idén 3340 yardot és 37 TD-t tud felmutatni és a 2023-as draft két legjobb irányítójának egyikének tartják. A másik egyébként a tavalyi Heisman-nyertes Bryce Young, az Alabama irányító idén viszont nem került a döntősök közé, elsősorban sérülésének köszönhetően.

Az irányítók ebben az évezredben dominálták a Heisman-szavazást, 2000 óta 18-szor ők vitték haza a trófeát és most meglesz a 19. is. Az utóbbi hat évben egyedül DeVonta Smith, az akkori Alabama-, azóta Eagles-elkapó tudta hazavinni nem-irányítóként a díjat.

A Heisman-trófeát most szombaton adják át a nyertesnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!