Connect with us

Hír

Kyle Shanahan: Trey Lance kiesése nagyobb kihívást jelentett, mint Jimmy Garoppolóé

A 49ers a liga egyik legjobb csapata, ami jó eséllyel a Super Bowlért küzdhetne, ha nem kellene a harmadik számú irányítóval pályára lépni (bár így sem lehetetlen a bajnoki cím). Azt hihetnénk, hogy a Jimmy Garoppolo – Brock Purdy csere extrém komoly kihívás elé állítja Kyle Shanahant, de a főedző szerint volt már idén nagyobb problémája is.

“Trey Lance kiesése nagyobb kihívást jelentett, mint Jimmy Garoppolóé. Teljesen más támadósort terveztük Trey-jel a lábai miatt, így amikor megsérült, akkor mindent meg kellett változtatnunk, hogy Jimmyvel működjön. Viszont közte és Purdy között ilyen szempontból nincs nagy különbség, hasonló stílusú játékosok, így nem kell megint egy új támadósort kitalálni”

– mondta Shanahan a 49ersWebzone.com-nak.

Garoppolo idén egy erős közepes szinten teljesített, még ha 16-4-es TD/INT aránya mást is mond. Ezzel együtt a tapasztalata és hat évnyi közös munka miatt azért alighanem mégsem volt olyan óriási kihívás visszatenni őt a kezdőbe, pláne hogy vannak olyan vélemények, melyek szerint Lance még nem állt készen a kezdőre és a sérülése bizonyos szempontból jól jött a csapatnak (de még ha ez nincs is így, Garoppolo sok szempontból akkor sem jelentett komoly visszaesést). Ellenben Purdy egy 7. körös újonc, és még ha a játékstílusa hasonló is Garoppolóéhoz, azért messze nem lesz egyszerű fenntartani az eddigi szintet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!