Connect with us

Hír

Mayfield: Ezt megírni sem lehetett volna szebben

Hihetetlen, amit Baker Mayfield a csütörtök esti rangadón véghezvitt. Azután, hogy a Panthers hétfőn kivágta, a Rams kedden felvette waiverről, két nappal később csereként beállva (csak az első drive nem volt az övé, onnantól minden snapen fent volt) a negyedik negyedben 13 pontos hátrányból fordítani tudott a Raiders ellen, a végén 1:45 alatt egy 98 yardos támadást levezényelve időkérés nélkül. Az Elias Sports Bureau szerint ez volt az utóbbi 45 év leghosszabb touchdown drive-ja az utolsó két percen belül.

“Ezt megírni sem lehetett volna szebben. Nyilván jobb lett volna egy kicsit stresszmentesebben, de elég jó kis sztori lett belőle.”

– mondta az irányító a mérkőzés után.

Mayfield 22/35, 230 yard, TD mutatóval zárt, nem hibázott és több nagy játékot is megcsinált, ami annak fényében, hogy két napja látta először a playbookot, lenyűgöző. Az irányító megköszönte Sean McVay főedzőnek, Liam Coen támadókoordinátornak, Zac Robinson QB-edzőnek, illetve Matt Staffordnak, John Wolfordnak és Bryce Perkinsnek, hogy segítettek a gyors felkészülésben.

Emellett elmondta azt is, hogy most épp jól jött, hogy olyan sok rendszerben kellett már dolgoznia rövid pályafutása során, aminek ugyebár eddig nem nagyon örülhetett, vagy nem annyira vette hasznát a sok változásnak. A protekciók összerakásában, a nyelvezet megtanulásában például a Bill Callahan féle idők segítettek Clevelandből. Persze sok kis hiba volt motionökkel és felállásokkal, a végén a spike-nál is a center Brian Allennek kellett mondania az utasításokat, hogy minél gyorsabban felálljanak és elindítsák a játékot. Nyilván sok minden nem volt tökéletes, de ennél többet ilyen körülmények között nem lehetett elvárni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!