Connect with us

Hír

Nem lesz büntetőjogi eljárás Matt Araiza ellen, a punter folytatná NFL-karrierjét

A Buffalo Bills korábbi puntere, az újonc Matt Araiza és korábbi egyetemi csapattársai biztosan nem mennek börtönbe, amiért a vádak szerint csoportosan megerőszakoltak egy kiskorú, 17 éves lányt 2021 októberében. A San Diego megyei ügyészség ugyanis nem indít büntetőjogi eljárást ellenük, mivel nem tudják minden kétséget kizárólag bizonyítani a bűntényt.

Fontos kiemelni, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy Araiza és volt csapattársai ártatlanok lennének vagy hogy hamisan vádolták volna meg őket. Azt biztosan tudjuk, hiszen a punter is elmondta egy lehallgatott telefonbeszélgetés közben, hogy szexelt a kiskorú lánnyal és azt is elmondta neki, hogy vizsgáltassa ki magát nemi betegségekre vonatkozólag. Ugyan büntetőjogi eljárás nem indul ellene, polgári per igen.

A vád szerint a lány már ittasan érkezett meg a buliba, ahol az akkor 21 éves Araiza még több alkoholt adott neki (egy kiskorúnak ugyebár), majd arra utasította, hogy orális szexet hajtson végre a kertben. A kereset szerint szexuális aktus is történt a kertben, majd Araiza bevitte a lányt egy hálószobába, ahol legalább három csapattársa várta. Itt pedig állítólag másfél órán át egymás után erőszakolták a lányt, aki hol eszméleténél volt, hol nem. A lány másnap ment is a San Diego-i rendőrségre, és a bűnügyi jelentés kék-lila zúzódások voltak a nyakán és a jobb lábán, a homlokán is volt sérülés és hüvelyi fájdalmat és vérzést tapasztalt az eset után.

Araiza a bűnügyi per ejtése után kiadott egy közleményt, amiben többek közt azt írja, hogy izgatott, hogy folytathatja NFL-karrierjét. Ehhez azonban még arra van szükség, hogy valamelyik csapat leigazolja – meglátjuk, hogy így lesz-e. Az NFL egyébként nem tilthatja el, ugyanis még draftolása előtt történt az eset, a kérdés így tehát az, hogy lesz-e csapat, amelyik bevállalja a PR-vonatkozásával együtt a nem túl fontos poszton játszó játékost.

A “punt isten” becenévre hallgató játékost a Bills draftolta idén, de még nyáron kivágta a vádak hallatára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!