Connect with us

Beharangozó

Nincs kifogás – Jaguars@Jets

Igazi rájátszás hangulat lesz csütörtök este, ugyanis a Jacksonville Jaguars és a New York Jets is az életéért küzd a 16. hét nyitómérkőzésén. Sérültek mind a két oldalon vannak, de aki a playoffba akar kerülni, annak most már nincs kifogás.

Amikor a Jets kezében a labda

A sérültek listáját mindenképpen a Jets irányítójával, Mike White-tal kell kezdeni, aki továbbra sem bevethető, bármennyire is szeretne játszani. Így újfent Zach Wilson fog kezdeni a hazaiaknál, ami nem a legjobb hír New Yorkban. Wilson ugyanis hiába tudott le egy átlagnál alig rosszabb meccset múlt héten a Lions ellen, továbbra sem lehet semmi biztatót elmondani a játékáról. Passzainak alig a fele ér célba, ami a legrosszabb a kezdő irányítók között, van hat interceptionje és további 16 labdaeladást ígérő kísérlete, ami a legtöbb a 400 snapnél kevesebbet játszó irányítók között.

Az igazán aggasztó statisztikák azonban akkor következnek, amikor nyomás alá kerül vagy blitzelik. Nyomás alatt ugyanis Wilson 30 százalékos pontossággal passzol, ami elmondhatatlanul rossz, de blitz ellen is a liga legaljához tartozik. Ez azért különösen rossz előjel, mert a Jets támadófala nem épp a legjobb, az előző héten például 20 siettetést engedtek a Lions passzsiettetőinek, és nem biztos, hogy George Fant visszatérése ezen sokat segít.

Jaguars OLB Josh Allen having bounce-back season, setting the tone

Ráadásul a Jaguars az elmúlt mérkőzéseken összekapta kicsit magát, ami nem azt jelenti, hogy hirtelen top egység lettek, de fontos megmozdulásokkal segítik az offense helyzetét. A Cowboys elleni mérkőzésen az idei legjobb teljesítményüket produkálva 20 nyomást jegyeztek. A prímet természetesen Josh Allen vitte, aki 52 nyomásgyakorlásával 15. a ligában és ihletett formában játszik. Mellette Dawuane Smooth-ra kell nagyon figyelni, ugyanis az 1/1-es Traven Walker nem tudja vállalni a játékot.

A Jets fő célja tehát ez kell legyen, hogy Wilson minél gyorsabban szabaduljon a labdától és lehetőleg ne kérjenek tőle sokat. Ebben a futójáték tudna segíteni, ami az utóbbi időben nagyon cserbenhagyta őket. Pedig a Jaguarstól érkező James Robinson igazi bosszú meccsel jelentkezhetne, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem igazán találja a helyét az új csapatában. Múlt héten a Jets teljesen le lett nullázva a Lions által, nem érték el a 25 futott yardot. Nehéz elképzelni hogy a Jaguars meg tudja ismételni ezt a produkciót, mert elég egyszeri esetnek tűnik, még akkor is ha a Jacksonville védelem a középmezőnyhöz tartozik futás ellen, egész pontosan 118,1 yardot engednek átlagban mérkőzésenként.

Ha mégis a passzjátékkal próbálkozik a Jets, akkor a leginkább abban bízhatnak, hogy az idei év újonc támadója díj egyik legnagyobb esélyese, Garrett Wilson ott folytatja ahol abbahagyta. Már csak 34 yard hiányzik neki hogy átlépje az 1000 elkapott yardot pedig Wilsonnal még a kémiája sem az igazi. Várhatóan Tyson Campbell lehet rajta a legtöbbet a mérkőzésen és szoros emberfogásra számíthat, ugyanis a Jaguars egyre agresszívabb védelmi hívásaiban az elmúlt három héten 6%-kal növelte az emberezések számát.

Amikor a Jaguars kezében van a labda

A mérkőzés igazi ínyenc részét azonban a másik oldal adhatja, amikor Trevor Lawrence-ék támadnak a ligaelit Jets védelem ellen. Lawrence egészen pontosan az elmúlt két hét legjobb irányítója. Közel 700 yardot passzolt, hét touchdownt osztott ki és mindössze egyszer adta el a labdát. Mindezt úgy, hogy neki volt a legtöbb nagy játéka, 9 yardos volt az átlagos passzolási távolsága és 67,9 százalékos volt a pontossága.

Ez persze nem csak kizárólag az ő érdeme, hanem Doug Pederson főedzőé és a csapatáé is, ugyanis a Jaguars az elmúlt hetekben nagyon jó munkát végez. Folyamatos mismatcheket alakít ki és addig erőlteti ezeket, amíg az ellenfél hagyja. Rengeteg end around, dupla post wheel kombináció jellemzi a játékukat és sokat vannak szabadon is az elkapók.

Különösen a pálya közepét támadják hatékonyan, ahol Evan Engram másodvirágzását éli (vagy az elsőt igazából). A tight end 610 yardjával az ötödik a posztján, de négy touchdownja is holtversenybe az ötödik és a felé szálló labdák közel 74%-ból elkapás születik. Ugyanúgy itt él igazán Christian Kirk is, akit az offseasonben sokan kiröhögtek, és ha nem is váltotta be a megaszerződést teljesen, de egy nagyon hasznos játékos. 966 yardja a 10. legtöbb a ligában, de ami fontosabb, hogy ő váltja első kísérletbe a legtöbb elkapást.

Rajtuk kívül pedig Jamal Agnew egy kiváló mindenes, rengeteget mozog a backfielden, valamint a Cowboys ellen például Zay Jonest vették elő, aki 100 yardig és 3 TD-ig meg sem állt. Ez nem egy elit elkapószekció, ellenben egy jól használható sokoldalú együttes, ha van valaki, aki jól kavarja a kártyákat.

A Jets ellen ráadásul kapóra is jön, hogy nincs egy igazi elsőszámú WR, akire minden terhet pakolni lehet. Bármilyen furcsa is ezt kijelenteni. Ugyanis ott van a secondaryben Ahmad Gardner, aki nem csak a legjobb újonc védő lesz idén, de közel van ahhoz, hogy a legjobb cornerbacknek is hívjuk ebben a szezonban. Mindössze 262 yardot engedett a majdnem 1000 védősnapje alatt, messze az irányába értékesítik a legkevésbé pontosan a passzokat az irányítók. Nem véletlen, hogy múlt héten egyetlen labda sem szállt felé a Lions részéről. Talán egyedül a mindössze két interception néz ki kicsit kevésnek, de aligha bánják ezt egyelőre a csapatnál. Ellenben nem csak belőle áll ez az egység. A Jets védelem a negyedik legkevesebb yardot engedi, 193,9 egységet meccsenként. Hihetetlen agresszívan játszanak, de jól is érzik a pályát és a passzsávokat.

Ahol talán még igazán veszélyes lehet rájuk a Jaguars az a futójáték, ugyanis a Jaguárok 127,2 yardot futnak mérkőzésenként, ami a tizedik legjobb statisztika. A Jets védőfalának közepébe viszont visszatér majd Quinnen Williams, aki messze az egyik legjobb belső védőfalember idén a ligában, bár erősen kérdéses, mennyire lesz csúcsformában. Ezt használhatja ki okosan a Jaguars és szerezhet előnyt magának. Futásoknál elsősorban a másodéves Travis Etienne-re lehet számítani, aki a sérülései ellenére már 917 yardnál jár, ami a tizenkettedik legtöbb, de előtte csak olyanok vannak akik több snapet töltöttek a pályán mint ő.

Összességében ez egy olyan mérkőzés ahol a Jets hiányzói és a forma miatt minden a Jaguars irányába billenti a mérleget. De a Jacksonville jó szokásához híven ilyenkor szokott egy teljesen értelmezhetetlen teljesítménnyel kikapni. Meglátjuk hogy ténylegesen változott-e a csapat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!