Connect with us

Draft

Draft 2023: A cornerbackek útvesztője

Az idei corner classban első ránézésre nincsenek akkora tehetségek mint tavaly Ahmad Gardner vagy akár Derek Stingley voltak, ellenben akad így is jó néhány játékos, aki kezdő értékkel vagy jó potenciállal bír. A csapatoknak mindössze ki kell mazsolázniuk, hogy nekik ki tetszik a legjobban és ki a legjobb fit a saját rendszerükbe. Most megnézzük milyen típusú játékosok vannak ebben a classban, mi a közös bennük, majd egy-egy ismertető tulajdonságot is mindenkiről.

Ha emberezéshez keresel cornert

Devon Witherspoon

Joey Poey Jr.

Jaylon Jones

Ezekben a játékosokban közös, hogy imádják használni a testi erejüket, már a line of scrimmage vonalán kezdeményezik a kontaktot és az egész útvonal alatt nem hagynak nyugtot az elkapóknak. Agresszív játékosok, akik szeretnek elsőre ütni és sokszor a szabályosság határait súrolva próbálnak védekezni.

Ezen kívül a mentalitásuk is abszolút ilyen. Nem ismernek elveszett párharcot, szeretik a trash talkot és végig lendületben vannak. A kezüket aktívan használják és sokszor sokkal “nagyobbként” játszanak mint a valódi méretük.

Gyakran maradnak egy az egyben az ellenfelekkel, de ez nem rémiszti meg őket, tapadnak, harcolnak ameddig csak tehetik. Nem tökéletes a technikájuk, de képesek tükrözni az ellenfél mozgását, gyorsan fordulnak és az egyensúlyukat ritkán vesztik el.

Devon Witherspoon, Illinois

Egyikük sem tökéletes, Witherspoon például sokkal kisebb testalkattal rendelkezik mint egy ideális elsőszámú cornerback, de ezt valódi alfa mentalitással palástolja.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!